Premierul Cioloş, în vizită la Ministerele Mediului şi Comunicaţiilor

Premierul va discuta astăzi priorităţile în domeniile mediului şi comunicaţiilor, în cadrul unor întâlniri care vizează punerea în practică cât mai rapid a planului de acţiuni sectoriale.

Adăugat: 15 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş urmează să mergă astăzi la Ministerele Mediului şi Comunicaţiilor pentru a analiza cu echipele de conducere ale celor două instituţii strategiile de aplicare a priorităţilor guvernamentale în aceste sectoare.

Premierul a avut ieri discuţii similare la Ministerul Agriculturii şi la cel al Energiei, în cadrul seriei de întâlniri ce vizează punerea în practică cât mai rapid a planului de acţiuni sectoriale.

Documentul va fi trimis Parlamentului în completarea programului de guvernare.

Redactorul Radio România Actualităţi Petruţa Obrejan aminteşte că premierul Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor să meargă în comisiile parlamentare pentru a prezenta în detaliu aceste acţiuni prioritare şi modul în care intenţionează să le aplice.

Strategia energetică, fnalizată până în septembrie

Discuţiile de al Ministerul Energiei s-au încheiat aseară târziu, cu anunţul că strategia energetică a României ar urma să fie finalizată până în septembrie.

Este un document important care va stabili obiectivele dezvoltării sectorului energetic pentru următorii 20 de ani şi necesarul de investiţii în această zonă.

Strategia va fi un element de bază la negocierile privind constituirea Uniunii energetice europene.

La Ministerul Agriculturii, domeniu pe care premierul îl cunoaşte în detaliu, discuţiile au vizat mai ales programul naţional de dezvoltare rurală, iar Dacian Cioloş, comisarul care a gândit noua politică agricolă europeană, a cerut echipei de conducere de la minister să regândească modul de implementare a acestui amplu program


 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza