Premierul cere cheltuielile cu bugetul și personalul la ministere și instituțiile publice

Premierul Florin Cîţu a cerut execuţia bugetară şi cheltuielile cu personalul la fiecare minister şi instituţie publică.

Adăugat: 11 Iulie 2021
Ultima actualizare:11 Iulie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Premierul Florin Cîţu, în calitate de ministru interimar de finanţe, a cerut execuţia bugetară şi cheltuielile cu personalul la fiecare minister şi instituţie publică, precum şi situaţia proiectelor de investiţii pe ultimele cinci luni.

El a declarat sâmbătă, la Drobeta-Turnu Severin, că va rămâne interimar la Finanţe 45 de zile şi că unele proiecte trebuie grăbite.

Florin Cîţu: E normal atunci când preiei un portofoliul să vezi exact care e execuţia. Pe mine mă interesează să văd execuţia, pentru că urmează rectificarea bugetară şi atunci vreau să văd dacă mai e nevoie de resurse, unde se vor aloca şi aşa mai departe. Deci asta este o analiză pe care o faci. E normal să o faci de fiecare dată, să vezi dacă la fiecare minister s-au ţinut de planul de investiţii, dacă nu, de ce. Deci este o analiză normală. 45 de zile face toată perioada de interimat. Sunt câteva proiecte care trebuiesc grăbite. Începem săptămâna viitoare, le punem din nou pe agenda publică şi după ce mă asigur că intră pe un făgaş normal voi preda mandatul.

Florin Cîţu a precizat că la fel ca în cazul fostului titular de la Finanţe, Alexandru Nazare, toţi miniştrii sunt într- o permanentă evaluare.

Prim-ministrul a evitat să dea nume legate de alte portofolii luate în vizor pentru o eventuală lipsă de performanţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iulie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza