Premierul cere anchetă în cazul fetiţei din Mehedinţi

Premierul României cere efectuarea unei anchete în cazul fetiţei din Mehedinţi.

Adăugat: 23 Iunie 2019
Ultima actualizare:23 Iunie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă cere efectuarea unei anchete în cazul Sorinei, fetiţa din Mehedinţi adoptată de o familie din Statele Unite, precum şi consiliere psihologică pentru copil.

Prim-ministrul atrage atenţia că prioritară ar trebui să fie integrarea copilului într-o familie în care să crească frumos.

În acelaşi timp, Viorica Dăncilă condamnă orice formă de abuz şi nerespectare a drepturilor copilului şi dă asigurări că îi va sancţiona pe cei care vor fi găsiţi vinovaţi în acest caz.

Viorica Dăncilă: Dincolo de faptul că - am spus şi repet - este incalificabil modul în care a fost tratata fetiţa, trebuie să vedem ceea ce putem face pentru copil şi acest lucru trebuie să-l judecăm nu numai din punct de vedere al Executivului, nu numai din punct de vedere al funcţiilor pe care le deţinem, cred că acest lucru trebuie să-l judecăm cu sufletul şi să dăm un exemplu pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Nimeni, absolut ce funcţie ocupă, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament /.../.

În mediul online circulă, de ieri, imagini cu fetiţa de 8 ani bruscată de o procuroare, asistată de mai mulţi poliţişti, în momentul în care copilul este preluat de la familia de asistenţi maternali în care a fost crescută.

Aceştia se opuneau ca fetiţa să plece la familia care o adoptase, un cuplu de români stabiliţi în Statele Unite.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iunie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza