Preluarea preşedinţiei Consiliului UE, o provocare şi o premieră pentru România

Preluarea preşedinţiei Consiliului UE reprezintă o provocare şi o premieră pentru România, consideră ministrul delegat pentru Afaceri Europene,Ana Birchall.

Adăugat: 3 Mai 2017
Ultima actualizare:3 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ana Birchallministrul delegat pentru Afaceri Europene
trimite pe mail

Prezentă la dezbaterea "Preşedinţia română la Consiliul UE 2019 - Împreună pentru consolidarea proiectului european", organizată de MAE, Ana Birchal a adăugat că pentru România este totodată o oportunitate de a arăta "ce putem face pentru Europa".

"Am certitudinea că în continuare vom fi ajutaţi, beneficiind de sfaturile şi suportul colegilor mei să putem să realizăm acest obiectiv frumos al României, să transformăm această provocare într-o mare oportunitate şi o mare realizare a României. După aderarea la NATO şi UE, exercitarea preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019 cred că reprezintă cel mai important proiect de ţară. Exercitarea preşedinţiei Consiliului UE oferă României o ocazie rară de a creşte vizibilitatea ţării noastre, de a-i întări profilul de actor european, dar şi internaţional", a afirmat Birchall.

Iar pentru realizarea acestui proiect este momentul ca disputele politice să fie date la o parte, a mai spus Ana Birchall la dezbaterea  care se desfăşoară la Parlament.

Ea a menţionat că guvernul a înfiinţat Consiliul naţional de pregătire şi exercitare a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii, a fost adoptat un plan de acţiune, iar în MAE există o unitate specială dedicată acestui proiect.

Invitaţi la eveniment sunt şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea dar şi premierul Sorin Grindeanu.

Participă de asemenea, ambasadori, reprezentanţi administraţiei prezidenţiale, ai mediului academic, ai sectorului privat şi ai societăţii civile.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza