Pregătirile pentru Congresul PNL, pe ultima sută de metri

Participarea celor 5.000 de delegaţi la reuniunea de la Romexpo este pusă sub semnul întrebării de incidenţa crescută din Bucureşti a cazurilor COVID.

Adăugat: 19 Septembrie 2021
Ultima actualizare:19 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pregătirile pentru Congresul PNL de săptămâna viitoare au intrat pe ultima sută de metri, dar participarea celor 5.000 de delegaţi la reuniunea de la Romexpo este pusă sub semnul întrebării de incidenţa crescută din Bucureşti a cazurilor COVID.

În condiţiile actuale, la eveniment ar putea participa doar jumătate dintre reprezentanţii PNL, potrivit subprefectului capitalei.

Aceasta după luni de campanie internă dură, marcată de numeroase atacuri ale celor doi contracandidaţi, care, potrivit analiştilor, nu a făcut bine deloc partidului.

Totuşi, ieri, Ludovic Orban şi Florin Cîţu au stat unul lângă altul la Consiliul Naţional şi au dat mâna în faţa colegilor liberali.

A fost o ultimă încercare de a câştiga susţinători în partid cu apeluri la comportament civilizat, dar şi cu acuzaţii mai mult sau mai puţin voalate.

În alocuţiunea sa, premierul Florin Cîţu a menţionat că îşi doreşte ca până la Congresul PNL de săptămâna viitoare toţi membrii să se poarte civilizat, fără să mai atace PNL, şi declara că programul său cu care candidează, "România liberală", se bazează pe reformă şi investiţii.

Florin Cîţu: Avem Planul Naţional de Investiţii, 50 de miliarde de lei şi avem PNRR încă 29,2 miliarde de euro, doar pentru investiţii şi mai mult, mai mult, acolo am inclus şi reforma ca să ne asigurăm că oricine încearcă să întârzie procesul de reformă al României nu poate, pentru că aceşti bani vin dacă facem şi reformă.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, spunea că printre obiectivele imediate ale viitorului preşedinte liberal se numără refacerea unităţii PNL şi refacerea încrederii cetăţenilor români în liberali.

Ludovic Orban: Realitatea este ca astăzi PNL a pierdut masiv din încredere, că 15% dintre români mai consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună. Încrederea în guvern şi în premier prefer să nu v-o spun public, dar toţi puteţi simţi.

În perspectiva Congresului PNL au fost votate şi modificări la statutul partidului, printre care creşterea numărului de vicepreşedinţi la 17.

Conducerea PNL a adoptat şi o rezoluţie în care invită USR PLUS la negocieri pentru refacerea coaliţiei de dreapta, însă fără precondiţii inacceptabile şi după ce renunţă la colaborarea cu AUR privind moţiunea de cenzură.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza