Pregătirile pentru alegerile europarlamentare şi referendum "sunt în grafic"

Autorităţile spun că pregătirile pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum sunt în grafic.

Adăugat: 23 Mai 2019
Ultima actualizare:23 Mai 2019

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de Interne. Sursa: mai.gov.ro
trimite pe mail

Până acum au fost realizate toate materialele necesare pentru scrutin, iar ministrul de interne, Carmen Dan, speră ca procesul electoral să se desfăşoare normal.

La nivel naţional vor fi organizate 18.730 de secţii de votare, iar 50.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie duminică, a declarat ministrul Carmen Dan.

Carmen Dan: Vor asigura un climat de ordine şi linişte publică, protecţia secţiilor de votare, în afara acestora, precum şi cercetarea incidentelor electorale. Am convingerea că votul se va desfăşura fără probleme şi în deplină legalitate. Fac un apel la toţi participanţii acestui proces electoral să dea dovadă de corectitudine şi de bună credinţă. Mă refer aici la cei implicaţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, la competitorii electorali, dar şi la alegători.

Pentru asigurarea corectitudinii alegerilor se va utiliza sistemul de monitorizare al prezenţei la vot şi de prevenire a votului multiplu.

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe a precizat că, în străinătate, vor fi organizate 441 de secţii de votare, iar către misiunile diplomatice şi oficiile consulare au fost distribuite patru milioane de buletine de vot.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a mai anunţat că, în această campanie electorală, au fost sesizate peste 270 de evenimente, în care ar fi fost încălcată legea, dar nu au fost confirmate toate.

Au fost înregistrate aproape 180 de contravenţii, fiind aplicate 83 de avertismente şi amenzi a căror valoare se apropie de 18.000 de lei.

Au fost amendate până acum 102 persoane, iar cele mai multe sancţiuni au fost date pentru nerespectarea reglementărilor privind afişajul electoral, inclusiv distrugerea afişelor.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza