Prefectul de Galaţi, înlocuit din funcţie pentru modul cum a acţionat la inundaţii

Preşedintele şi premierul au fost nemulţumiţi de modul cum a acţionat prefectul judeţului Galaţi la inundaţiile din ultimele zile.

Adăugat: 14 Octombrie 2016
Ultima actualizare:14 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol, a fost înlocuit din funcţie, după ce atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Dacian Cioloş au criticat modul în care autorităţile locale au acţionat la inundaţiile din ultimele zile.

Cei doi au remarcat faptul că în asemenea situaţii este nevoie de intervenţii mult mai ferme şi mai clare.

Între timp, autorităţile continuă eforturile pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor.

În judeţul Galaţi, ploile au încetat, iar majoritatea oamenilor evacuaţi din locuinţe s-au întors la casele lor.

Câteva zeci de persoane au rămas, însă, în spaţiile speciale puse la dispoziţie de autorităţi, a anunţat la Apelul Matinal de la Radio România Actualităţi, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea.

Ea a făcut şi un bilanţ al inundaţiilor din judeţ.

"În total, peste 1.700 de persoane au fost evacuate din locuinţe, peste 700 de locuinţe inundate, peste 2.600 de curţi sau grădini inundate. Au fost afectate 15 drumuri judeţene, pe anumite porţiuni şi, în continuare, este blocat de apă DN25, în zona localităţii Vameş. Prin ordin de prefect, vor constitui comisii mixte, cu specialişti de la instituţii abilitate care vor face o evaluare în teren atât a pagubelor produse la locuinţele celor afectaţi, cât şi restul anexelor gospodăreşti şi terenuri", a spus  Petrica Paţilea.

Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Galaţi a mai precizat că în judeţ au ajuns şi ajutoarele trimise de la Bucureşti, constând în apă şi alimente.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza