Predoiu: Mă retrag dacă alt candidat de centru-dreapta se va situa mai bine în sondaje

Cătălin Predoiu a lansat un apel către toţi candidaţii de centru-dreapta ca cel mai bine clasat în sondaje dintre ei să fie susţinut de ceilalţi.

Adăugat: 30 Mai 2016
Ultima actualizare:30 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu, candidat PNL la Primăria Capitalei
trimite pe mail

Candidatul PNL pentru Primăria capitalei, Cătălin Predoiu, a anunţat astăzi că-şi va ţine promisiunea de a se retrage în cazul în care alt candidat de centru-dreapta se va situa mai bine în sondajele de opinie.

Catălin Predoiu a precizat că aşteaptă un răspuns şi din partea candidatului USB, Nicuşor Dan, până în seara acesta la ora 21:00.

"Noi am făcut o propunere corectă, o propunere cinstită, o propunere în beneficiul bucureştenilor: să dăm sprijin cu toţii celui mai bine plasat candidat de centru-dreapta. Am făcut această propunere la jumătatea campaniei electorale, dând suficient timp pentru a organiza punerea în aplicare a acestei propuneri", a susținut Cătălin Predoiu.

Recent, Cătălin Predoiu a lansat un apel către toţi candidaţii de centru-dreapta ca cel mai bine clasat în sondaje dintre ei să fie susţinut de ceilalţi.

Dragnea: Am constatat până acum un curent de susţinere pentru PSD

Liderul PSD Liviu Dragnea crede că pe 5 iunie destinele Timişoarei şi ale judeţului Timiş se pot schimba prin alegerea lui Florin Bârsăşteanu în funcţia de primar al municipiului şi a lui Sorin Grindeanu în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Liviu Dragnea a precizat că până duminică va ajunge în toate judeţele ţării şi că a constatat până acum un curent de susţinere pentru PSD.

"Am venit azi în Timişoara pentru a arăta tuturor colegilor mei susţinerea acestui partid pe care-l conduc, să le dau un plus de încredere şi să-i ajut să rămână în continuare la acelaşi nivel de determinare până la 5 iunie. De asemenea, în judeţ sunt şanse foarte mari ca Sorin Grindeanu, un tânăr pe care-l apreciez farte mult, să preia funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pentru ca împreună cu Florin Bârsăşteanu ca primar al Timişoarei să facă din acest oraş şi din acest judeţ un judeţ şi un oraş-fanion al României aşa cum chiar merită", a spus Liviu Dragnea.

PMP, "un partid nou cu oameni curați"

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat la Constanţa că se adresează electoratului dezamăgit de modul în care s-a făcut până acum administraţie.

Traian Băsescu le promite că partidul pe care-l conduce va avea ca prioritate comunitatea.

"Mulţi dintre cei dezamăgiţi preferă să stea acasă. Dacă lucrurile sunt abordate aşa, noi ne aşteptăm ca acest electorat care spune că vrea alt fel de politicieni să se îndrepte către Partidul Mişcarea Populară, un partid nou care chiar face o ofertă cu oameni curaţi. Trebuie o altă administraţie la Constanţa, un alt tip de administraţie", a susținut Traian Băsescu.

Adrian Vineri, atac la contracandidatul său

Adrian Vineri, candidatul M10 la primăria Aradului, a declarat într-o dezbatere electorală că actualul primar propune un proiect în care peste 57 de milioane de euro sunt promişi ca mesaj electoral.

"În ce priveşte regenerarea urbană sigur este un gest cu premeditare, ca să folosesc un termen cu conotaţie juridică, excedentul bugetar s-a adunat ca un munte an de an pentru a fi decimat în an electoral, pentru a fi cheltuit în an electoral. Pe lângă excedentul bugetar, s-a pus problema şi a acestui împrumut. Proiectul de regenerare urbană nu s-a făcut cu consultarea specialiştilor", a declarat Adrian Vineri.

Marius Stan a înmânat repartiții pentru locuințe sociale

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, candidat UNPR pentru un nou mandat, a înmânat repartiţii unui număr de aproximativ 300 de beneficiari ai locuinţelor sociale construite de municipalitate.

Marius Stan a amintit că beneficiarii se vor muta în noile apartamente peste o lună.

"Am zis că e firesc, normal, să le arătăm locuinţele care sunt şi gata, mai puţin alimentarea cu energie electrică pentru că, aşa cum bine se ştie, după evenimentul de la Colectiv, a trebuit să modificăm total proiectul de alimentare cu energie, a trebuit să reconfigurăm toate şanţurile de traseu pentru cablurile electrice. Alimentarea astăzi se va face tocmai de la staţia de la Fileşti. Am vrut să le dăm oamenilor sentimentul de siguranţă că le au, că nu sunt numai pe hârtie, să le vadă, să ştie cu ce mai vin în plus.
Realizator: Corespndentul nostru Maria Măndiţa aminteşte că primăria municipiului Galaţi a construit în cartierul Micro 17 14 blocuri care au în total 672 de apartamente", a afirmat Marius Stan.

Kereskeni Gabor: Trebuie să ieșim din impas

La Satu Mare este foarte important dialogul şi consultarea permanentă cu specialiştii, a declarat Kereskeni Gabor, candidat UDMR la primăria municipiului, în cadrul unei dezbateri electorale.

El a mai subliniat că oraşul este foarte puţin atractiv din punct de vedere economic, iar numărul investitorilor este în scădere.

"Este un lucru foarte grav şi trebuie să ieşim din acest impaas, să oprim acest fenomen. Bineînţeles, tot prin dialog. Trebuie să stăm de vorbă cu proprietarii acestor imobile abandonate, foste imobile industriale, ca să găsim o destinaţie acestor clădiri pentru că proiectele europene ne oferă posibilitatea de a da o destinaţie acestor imobile, mai ales că am moştenit de pe vremea comunismului unele clădiri care se află în zona centrală a oraşului",  a precizat candidatul UDMR, potrivit unui comunicat de presă.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza