Predoiu: Bucureştiul trebuie să aibă un loc la masa Guvernului

Cătălin Predoiu susţine că Primăria Capitalei trebuie să fie în dialog permanent cu Guvernul pentru realizarea unor proiecte precum Centura Bucureştiului.

Adăugat: 16 Mai 2016
Ultima actualizare:16 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu, candidatul PDL la Primăria Generală
trimite pe mail

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Cătălin Predoiu pledează pentru o colaborare a primarului general al Bucureştiului cu reprezentanţii Guvernului pentru realizarea unor obiective de interes major precum Centura Capitalei. 

"Este un obiectiv, deşi ar trebui finanţat de guvern, este un obiectiv esenţial pentru capital. Am spus şi reiau această idee, obiectivele capitalei nu se pot rezolva, cele care ţin de trafic, cele esenţiale, fără o cooperare cu Guvernul. Şi una dintre ideile mele, ideile programului meu  este să poziţionăm Primăria Bucureştiului foarte solid, dacă vreţi, în dialogul cu Guvernul. Bucureştiul trebuie să aibă un loc la masa Guvernului pentru că dă aproape 20 - 30% din PIB şi primul ministru, indiferent cine e el, trebuie să se ocupe de Bucureşti în mod prioritar", a spus Predoiu.

Firea: Putem să găsim soluţii pentru a reduce factura la întreţinere

Candidatul PSD- UNPR, pentru funcţia de primar al capitalei, Gabriela Firea, susţine că modernizarea reţelei de termoficare va creşte confortul bucureştenilor.

La o întâlnire cu cetăţenii din Sectorul 2, Gabriela Firea a arătat că  RADET şi ELCEN ar trebui să funcţioneze împreună în interesul cetăţenilor. 

"Împreună cu asociaţiile de proprietari şi împreună cu reprezentanţii furnizorilor de utilităţi putem să găsim soluţii pentru a reduce factura la întreţinere. Luăm un exemplu concret, în cee ace priveşte apa caldă şi căldura. Producătorul, deci, ELCEN aparţine de minister, iar RADET-ul aparţine de Primăria Generală. Dar sunt două entităţi economice care îi deservesc pe bucureşteni, pe cetăţeni. Deci, ar trebui să funcţioneze împreună", a susţinut Firea.

Candidatul ALDE vrea să devină primul primar aromân

Candidatul ALDE pentru funcţia de primar al Sectorului 2, Stelian Damov, doreşte să devină primul primar aromân din Bucureşti.

El a precizat că dacă va fi ales, va acorda o atenţie deosebită educaţiei şi va construi un centru multicultural la Gara Obor. 

"Am zis că sunt foarte bucuros că sunt atât de mulţi aromâni, mă onorează cu prezenţa lor în drumul pe care eu l-am început şi am zis că nu vreau să spun foarte multe cuvinte, doar că am învăţat un singur cuvânt, luna trecută, se numeşte /limarkie/ este traducerea primăriei. Şi eu nu ştiam cuvântul ăsta cum se spune pentru că până acum aromânii nu au avut un primar la Bucureşti şi nici măcar un candidat", a declarat Stelian Damov.  

Daniel Schmit: Vreau să garantez apropierea de cetăţeni

Daniel Schmit, candidatul PND la primăria sectorului 3, îşi propune  să continue unele proiecte începute pentru dezvoltarea sectorului.

Redactorul RRA, Alina Bordeiaşu a mai aflat că  Daniel Schmit promite să vină şi cu idei noi pentru a le asigura cetăţenilor un stil de viaţă la standarde europene. 

"Stimularea companiilor autohtone şi mai ales a micilor întreprinzători. Vreau să mai contribui la transparentizarea cheltuielilor din primărie şi stoparea corupţiei. Eu vreau să garantez totodată apropierea de cetăţeni şi pentru asta sper, cetăţenii, la rându-şi, să vrea să se apropie de mine. Garantez, bineînţeles, iarăşi, sprijinirea învăţământului şi a pensionarilor de sector. Sper ca cetăţenii să se gândească de două ori în momentul în care vor pune ştampila", a susţinut Daniel Schmit.   

Bondy Gyongyke: Trebuie dezvoltat turismul

Bondy Gyongyke este candidatul Uniunii Democrate Maghiare din România pentru Consiliul Judeţean Maramureş.

Corespondentul RRA, Adrian Marchis, transmite că priorităţile reprezentatului UDMR se referă şi la crearea infrastructurii necesare promovării potenţialului turistic în zonă.

"Dezvoltarea drumului transilvănean nord, drumul rapid Baia Mare - Vaja care, chiar dacă ne place nu ne place, trece prin Ungaria dar ajunge în 60 km în Europa şi pentru economia judeţului nostru este vital. Turismul despre care vorbim extraordinar de mult dar nu facem nimica, acei 10 turişti care au fost odată ca să vadă Şura şi ce este lângă Şură nu mai vin. Deci trebuie dezvoltat turismul", a susţinut   Bondy Gyongyke.   

Agenda electorală a zilei

Autoritatea Electorală Permanentă prezintă, în cadrul unei conferinţe de presă, procedurile de  desemnare, prin tragere la sorţi computerizată, a preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitoriilor acestora la alegerile locale din 5 iunie.

De la această oră, PSD Bucureşti are programată o reuniune, la care este aşteptat şi liderul formaţiunii, Liviu Dragnea.

Copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu merge astăzi în judeţul Vâlcea  pentru a se întîlni  cu membrii de partid, iar de la ora 19:00 va susţine o conferinţă de presă.    


 Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza