PP-DD, împotriva migraţiei politice

PP-DD rămâne consecvent valorilor şi principiilor promovate în faţa electoratului, sens în care se pronunţă încă o dată, ferm, împotriva migraţiei politice.

Adăugat: 1 Septembrie 2014
Ultima actualizare:1 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Având în vedere contextul generat de recenta Ordonanţă de Urgenţă pentru reglementarea unor măsuri privind funcţionarea administraţiei publice locale, care legitimează traseismul politic, PP-DD rămâne consecvent valorilor şi principiilor promovate în faţa electoratului, sens în care se pronunţă încă o dată, ferm, împotriva migraţiei politice, se scrie în comunicatul remis, luni, presei.

Potrivit documentului, Partidul Poporului-Dan Diaconescu anunţă că a sesizat  Avocatul Poporului căruia i-a cerut  "imperativ" să conteste la Curtea Constituţională,  "Ordonanţa de Urgenţă care legitimează traseismul politic".

PP-DD susţine că nu este afectat de consecinţele acestei Ordonanţe pentru că primarii formaţiunii "rămân fideli electoratului şi ''Proiectului celor 100 de puncte'' promovat de Dan Diaconescu, sub culoarea violet a PP-DD".

Cu toate acestea, potrivit comunicatului, reprezentanţii PP-DD susţin că "nu putem să nu observăm faptul că nu va mai fi respectată voinţa electoratului exprimată la alegerile din iunie 2012, iar voturile românilor nu se vor mai regăsi în reprezentarea corespunzătoare a mandatelor din administraţia publică locală.
Există astfel riscul ca partide care nu erau înfiinţate la data alegerilor locale din iunie 2012 sau nu se regăseau pe buletinul de vot să aibă azi reprezentanţi în administraţia locală, fără a primi legitimarea supremă, votul românilor".

PP-DD mai atrage atenţia că există în Parlamentul României "un paradox", şi anume acela în care, "partide fără electorat au o reprezentare mai mare decât formaţiunile politice care au ajuns în Parlament prin votul românilor".

"Aleşii locali, membrii şi simpatizanţii PP-DD s-au solidarizat în jurul proiectului ''Dan Diaconescu Preşedinte'' şi sunt determinaţi să dea finalistul bătăliei pentru Palatul Cotroceni şi să obţină 20% la alegerile locale din 2016, fapt care le va conserva mandatele actuale de primari, consilieri locali, consilieri judeţeni şi va face din PP-DD o forţă politică reală care să le reprezinte interesele atât la nivel local, cât şi naţional, se mai scrie în comunicatul PP-DD.
 



Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
1 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza