Populația R.Moldova s-a redus semnificativ

Potrivit recensământului din R.Moldova, în mediul rural trăiesc două treimi din populaţie, faţă de o treime în mediul urban, iar capitala Republicii Moldova, Chişinău, are circa 500.000 de locuitori.

Adăugat: 3 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:3 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Populaţia Republicii Moldova s-a redus cu aproape jumătate de milion de persoane în ultimii zece ani şi mai puţin de un sfert dintre moldoveni se declară români, arată datele preliminare ale recensământului realizat anul trecut.

Aproximativ 2,9 milioane de oameni trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova.

Nu au fost luaţi în calcul locuitorii din Tranisnistria, dar au fost incluşi cei plecaţi din ţară, care sunt în jur de 330.000.

Sunt de remarcat diferenţe sesnibile între numărul celor care se declară de o anumită naţionalitate şi limba pe care o vorbesc.

Astfel, din totalul populaţiei, 56,8% se consideră moldoveni, 22,3% români, 7,6% ucraineni şi 5,46% ruşi.

Puţin peste 40 de procente dintre cei recenzaţi au afirmat că limba pe care o vorbesc este limba română, 38,4% limba moldovenească şi doar 13,2% s-au declarat vorbitori de limba rusă.

În mediul rural trăiesc două treimi din populaţie, faţă de o treime în mediul urban, iar capitala Republicii Moldova, Chişinău, are circa 500.000 de locuitori.

Datele sunt incomplete pentru că nu toţi au vrut să răspundă la întrebările din formularele de recensământ, dar informaţiile despre aceştia vor fi preluate din sursele administrative.Autor:
Mihaela Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza