Ponta: Sprijinim Republica Moldova să nu fie prinsă în conflictele din zonă

Premierul Victor Ponta a spus, referitor la o eventuală unificare a Transnistriei cu Rusia, că pentru România "cel mai important e modul în care sprijină Moldova, să nu fie prinsă în conflicte".

Adăugat: 17 Aprilie 2014
Ultima actualizare:17 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primul ministru Victor Ponta a declarat joi, la finalul exerciţiului aerian româno-american de la Câmpia Turzii, că instituţiile României vorbesc pe aceeaşi limbă în privinţa politicii de securitate şi a parteneriatului cu NATO, iar în acest moment "fierbinte" este foarte important modul în care ţara noastră sprijină Republica Moldova pentru a nu fi prinsă în conflictele din zonă.

"Şi suntem şi foarte importanţi, pentru că suntem la frontiera NATO şi a Uniunii Europene, exact la frontiera cea mai fierbinte, pentru că spunem tot timpul pe o singură voce că trebuie păstrată integritatea teritorială a Ucrainei, că trebuie sprijinit procesul democratic", a spus șeful Guvernului.

El a precizat că "cel mai important pentru România este modul în care sprijinim Moldova".

"Cel mai important pentru România este modul în care sprijinim Moldova, să nu fie prinsă la rândul său în aceste conflicte şi să îşi continue drumul european şi democratic. Deci suntem într-o zonă fierbinte, dar o să ne ridicăm la înălţimea cerinţelor partenerilor noştri", a afirmat premierul.

Victor Ponta a subliniat că politica de securitate a României este "perfect coordonată" cu NATO şi UE, iar în această privinţă instituţiile statului român "vorbesc aceeaşi limbă".

"Indiferent de orice dispute naţionale care există şi nu le mai reiau acum, din fericire în ceea ce priveşte politica de securitate acţiunea noastră este perfect coordonată cu NATO şi Uniunea Europeană. Aici şi preşedintele şi eu şi Parlamentul, practic toate instituţiile statului vorbesc aceeaşi limbă, sunt în aceeaşi direcţie şi România, repet, în felul acesta dovedeşte că este un partener foarte credibil şi serios", a mai declarat premierul.

Șeful Guvernului Victor Ponta a participat, joi, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la ceremonia de închidere a exerciţiului militar Dacian Viper 2014.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
17 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza