Ponta: Preşedintele României a încălcat pactul "de vreo sută de ori până acum"

Premierul Victor Ponta îi dă replica şefului statului şi declară că nu va denunţa pactul încheiat cu şeful statului, Traian Băsescu.

Adăugat: 3 Octombrie 2013
Ultima actualizare:3 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-o intervenţie la Antena 3, Victor Ponta a declarat că obligaţia sa este de a păstra stabilitate în funcţionarea instituţiilor pentru ca România ''să meargă mai departe în pofida piedicilor preşedintelui''.

''Nu aş putea spune că sufăr dacă dl Băsescu (n.r. denunţă pactul încheiat)... De parcă până acum a respectat vreun pact. Eu, spre deosebire de domnia sa, am obligaţia să păstrez o stabilitate şi o seriozitate în funcţionarea instituţiilor noastre şi asta o să fac în continuare", a spus Ponta.

Premierul a minimalizat declaraţiile dure ale preşedintelui Băsescu făcute la B1 tv afirmând că "nu-l mai ia în serios".

"Restul, că dl Băsescu e la Serviciul de comedie sau se mai duce la Evenimentul Zilei să spună de ce nu a dormit bine noaptea... eu de mult timp nu-l mai iau deloc în serios. Ce spune azi nu e valabil mâine. Eu nu denunţ niciun pact", a spus Ponta.

Premierul a mai spus că preşedintele României a încălcat pactul "de vreo sută de ori până acum," precizând că treaba lui e să ţină "Parlamentul, Guvernul, USL unit pentru ca România să meargă mai departe în pofida tuturor piedicilor pe care le pune preşedintele''.

Ponta a acuzat că Traian Băsescu are "procurori favoriţi şi procurori nefavoriţi" şi că discuţia avută de acesta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie, facând referire la afirmaţia preşedintelui că acesta l-a sunat pe procurorul-general.

" Am constatat azi că preşedintele Băsescu l-a sunat pe procurorul general şi i-a spus pe cine să pună în justiţie, se mai şi laudă cu asta. Faptul că preşedintele Băsescu are procurori favoriţi şi procurori nefavoriţi este un mod de a interveni în justiţie. E cea mai brutală ingerinţă pe care o poate face cineva", a afirmat Ponta.

Premierul a subliniat că, de fapt, că Papici şi-a terminat mandatele, iar ministrul Justiţiei şi procurorul general au aplicat legea adoptată în perioada în care Monica Macovei era ministru al Justiţiei, fără ca el, ca prim-ministru, să fie implicat în aceste schimbări şi fără să fi vorbit cu procurorul general.

"Cel care face presiune şi intră cu bocancii în justiţie e preşedintele Basescu. Tot acest circ pe care iîl face preşedintele este de fapt disperarea lui Traian Băsescu că nu mai controlează în totalitate zona în care era domnul Morar şi toţi ceilalţi. Traian Basescu sună şi bate cu pantoful în masă ca la el pe navă. Foarte bine că procurorul general a aplicat legea şi nu s-a intimidat la ţipetele lui Băsescu", a declarat Ponta.

Preşedintele Băsescu va face o analiză în privinţa pactului de coalibitare cu premierul Ponta, urmând ca joi după amiază să anunţe public dacă va menţine Pactul de coabitare.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza