Ponta pleacă în SUA. Vezi cu cine se întâlneşte

Premierul Victor Ponta efectuează o vizită în SUA, prima vizită după un deceniu pe care o efectuează un premier român la Casa Albă.

Adăugat: 18 Octombrie 2013
Ultima actualizare:18 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a prezentat, la sediul Guvernului, programul vizitei pe care o va efectua săptămâna viitoare în Statele Unite.

Şeful executivului a anunţat că va avea discuţii cu vicepreşedintele Joe Biden şi cu preşedintele Băncii Mondiale şi că va discuta cu oficialităţile americane despre includerea României în programul de liberalizare a regimului vizelor.

România trebuie să-şi păstreze şi să-şi consolideze relaţia specială pe care o are cu Statele Unite în cadrul Parteneriatului Strategic, a subliniat, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta, adăugând că acest subiect va fi discutat marţi cu vicepreşedintele Joe Biden în cadrul vizitei pe care o va întreprinde săptămâna viitoare în Statele Unite.

Este prima vizită, după un deceniu, pe care o efectuează un premier român la Casa Albă.

În opinia sa, este important ca toţi reprezentanţii statului român să aibă relaţii cât mai strânse cu oficiali ai statului american.

Alături de întâlnirile la nivel guvernamental, Victor Ponta şi delegaţia sa, din care vor face parte miniştrii Educaţiei, Mediului, Energiei şi Afacerilor Externe, se va întâlni şi cu investitorii americani, cu preşedintele Băncii Mondiale şi va participa, în ultima zi a vizitei, la ceremonia de semnare a acordului de cooperare cu Muzeul Holocaustului.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza