Ponta: Nu susţin o paralelă între Crimeea şi Kosovo, există diferenţe fundamentale

Premierul Victor Ponta a declarat, în Albania, că nu susţine un paralelism între situaţia din Kosovo şi Crimeea pentru că, din punct de vedere al României, trebuie ca atât Ucraina, cât şi Georgia, cât şi Republica Moldova să-şi urmeze drumul european.

Adăugat: 18 Martie 2014
Ultima actualizare:18 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta se află, marţi seara, în Albania, după scurtă vizită pe care a făcut-o marţi în Grecia.

Şeful Guvernului român a avut convorbiri cu omologul său, Edi Rama.

În cadrul întrevederii, premierul Ponta l-a asigurat pe omologul său albanez că Guvernul României va susţine ca în luna iunie Albania să primească statutul de candidat la Uniunea Europeană.

Cei doi prim-miniştri au discutat şi despre modul cum România poate sprijini concret acest efort.

Asistenţa va viza accesarea fondurilor europene şi combaterea crimei organizate.

Totodată, în cadrul întâlnirii s-a discutat la Tirana şi despre Kosovo.

Premierul albanez Edi Rama şi-a exprimat încrederea că într-un timp foarte scurt România se va alătura acelei familii care a recunoscut Kosovo.

Pimul ministru Victor Ponta a subliniat însă că, în ceea ce priveşte Kosovo, este un subiect care în România stârneşte încă controverse, iar poziţia României va trebui stabilită printr-o conlucrare între Guvern, Preşedinţie şi Parlament.

Din punct de vedere al Guvernului, o Serbie şi un Kosovo membri ai Uniunii Europeane ar reprezenta soluţia cea mai bună.

Nu a fost evitat nici subiectul de lunii: paralelismul făcut de preşedintele Vladimir Putin în ceea ce priveşte Kosovo şi Crimeea.

Premierul Victor Ponta a subliniat că nu susţine un paralelism între situaţia din Kosovo şi Crimeea pentru că, din punct de vedere al României, trebuie ca atât Ucraina, cât şi Georgia, cât şi Republica Moldova să-şi urmeze drumul european.

Premierul albanez, Edi Rama, a subliniat că răspunsul lui Ponta, ca şi răspunsul întregii lumi democratice este ca şi cel al Albaniei, respectiv că paralelismul este total nefondat.

Am avut o reacţie şi pe o problemă internă referitor la retrimiterea în Parlament a modificărilor Codului Penal care incrimează media care comentează deciziile justiţiei.

Victor Ponta a spus că Parlamentul a decis bine să nu incrimineze ca infracţiune ceea ce se discută în presă.

Spunea că oamenii politici au obligaţia de a nu comenta deciziile justiţiei, însă presa ar trebui să fie liberă să dezbată aceste probleme.

Speră premierul ca Parlamentul să revoteze în acelaşi fel în momentul reexaminării.Autor:
Angela Matei
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
18 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza