Ponta, la CNN: România trebuie să fie independentă energetic

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu televiziunii CNN în care a abordat teme economice şi de politică externă.

Adăugat: 29 Septembrie 2014
Ultima actualizare:29 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a vorbit la CNN despre necesitatea continuării reformelor din energie.

Premierul a precizat că energia este "cea mai importantă armă a Rusiei" şi, de aceea, România şi ţările din regiune trebuie să fie independente din punct de vedere energetic.

"Este foarte important să continuăm reformele structurale, care sunt probabil cele mai importante şi cele mai de succes din România, şi care reprezintă un bun exemplu pentru regiune; mă refer la reformele din energie. Am menţionat Ucraina şi regiunea Mării Negre, energia şi dependenţa energetică este cea mai importantă bătălie din zonă. Energia este cea mai importantă armă a Rusiei şi, de aceea, România şi ţările din regiune trebuie să fie independente din punct de vedere energetic", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta consideră că drumul pro-european al Moldovei, Georgiei şi Ucrainei va duce la îmbunătăţirea semnificativă a standardului de viaţă al cetăţenilor acestor ţări.

"Cred că sancţiunile economice şi poziţiile politice clare sunt importante pentru a demonstra Federaţiei Ruse şi lui Vladimir Putin că acţiunile ilegale nu rămân nepedepsite. Pe de altă parte, mesajul meu, din partea unei ţări care a revenit la demcraţie de doar 25 de ani, după un regim comunist şi după dominaţia sovietică, este că Uniunea europeană şi Statele Unite au obligaţia de a dovedi cetăţenilor Ucrainei , Moldovei şi Georgiei, că propria lor viaţă poate fi îmbunătăţită, că pot avea oportunităţi mai bune şi că pot deveni europeni egali cu ceilalţi", a precizat premierul.

Ponta a precizat că va face o vizită la Kiev, unde va transmite un mesaj de încredere în Europa.

"Voi merge peste câteva zile în vizită la Kiev, am fost de mai multe ori în acest an la Chişinău şi acesta este mesajul meu: Dacă aceste ţări şi cetăţenii lor au încredere în europeni şi merg pe calea pro-democratică şi pro-europeană, atunci vor avea instituţii mai puternice, transparenţă şi acţiuni împotriva corupţiei, dar şi un standard de viaţă mult mai ridicat", a mai declarat Ponta în interviul acordat CNN.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza