Ponta îi solicită preşedintelui Băsescu mandat pentru reprezentarea în Consiliul European

Premierul Victor Ponta îi va solicita preşedintelui Traian Băsescu mandat pentru participarea la Consiliul European de săptămâna viitoare.

Adăugat: 20 Iunie 2014
Ultima actualizare:20 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta, a declarat, vineri că indiferent cine va reprezenta statul român, va trebui să fie cât mai eficient, pentru ca vocea şi poziţia României să fie auzite.

El a subliniat că de fiecare dată a solicitat şefului statului mandat pentru reprezentantarea României.

"Important este un singur lucru, până la urmă - preşedintele, eu, oricine participă să încercăm să avem o voce pregnantă, la discuţiile care au loc în această perioadă foarte-foarte frecvent legat de viitorul instituţiilor europene; şi, aici, mă refer nu doar la persoane, cine va fi preşedinte, ce portofoliu va avea România, şi mai ales la ceea ce este important ca programe şi ca principii pentru România, şi anume aplicarea tuturor regulilor europene, fără niciun fel de diferenţă sau discriminare faţă de români, combaterea a ceea ce este în acest moment cel mai mare pericol pentru Europa şi anume populismul, extremismul, rasismul, avem rezultate economice, instituţii care funcţionează în sens european şi, atunci, nu trebuie să mai fim timizi în a ne exprima în cadrul UE", a afirmat Ponta,  după ce a participat la cea de-a III-a reuniune a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est.

El a susţinut că oficialii români trebuie să fie cât mai eficienţi şi prezenţi în UE în aceste zile pentru ca vocea României şi poziţia ţării noastre să fie clar auzită.

Ponta cere în continuare demisia lui Traian Băsescu

În altă ordine de idei, întrebat dacă îşi menţine opinia exprimată în urmă cu o zi, că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să demisioneze în urma scandalului în care este implicat fratele său, premierul a răspuns că da.

Totodată, Ponta a precizat că nu vrea să mai facă alte declaraţii despre acest subiect.

"Eu aş vrea să nu particip la ceea ce s-a declanşat aseară. Eu cred că ne aflăm într-un moment în care România trece, este de fapt, finalul unei perioade extrem de grele, în ceea ce priveşte credibilitatea instituţiilor statului, a oamenilor politici. Cred că justiţia îşi face treaba foarte bine şi, mai departe, trebuie să ne gândim la ce va fi în viitor. Că domnul preşedinte Băsescu pleacă mâine sau pleacă în noiembrie, tot aceleaşi provocări le avem în faţa noastră şi trebuie să avem grijă ca, pe viitor, lucrurile rele, care s-au întâmplat în aceşti zece ani, să nu se întâmple din nou", a declarat el.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
20 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza