Ponta ia în calcul demisia din funcţia de premier. Vezi în ce condiţii

Premierul Victor Ponta susţine că dacă ar avea garanţii că Traian Băsescu sau Klaus Iohannis va numi în funcţia de premier un reprezentant al actualei coaliţii, el va demisiona.

Adăugat: 28 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta ia în calcul să demisioneze din funcţia de şef al Guvernului dacă ar primi garanţii din partea actualului preşedinte al României sau a viitorului preşedinte că cel care va fi desemnat va fi un reprezentant al actualei coaliţii conduse de PSD.

"Dacă nişte tradiţii care există în ţările occidentale s-ar aplica şi la noi,(..) dacă aş avea garanţia că dl preşedinte în funcţie Băsescu sau viitorul preşedinte, dl Iohannis, eu mă duc mâine şi depun mandatul de prim ministru şi spune : 'Am înţeles, numesc un prim-ministru de la coaliţia actuală', cred că ar fi foarte bine să avem un nou prim-ministru. Noi trăim încă în tradiţia politică românească, în care preşedintele, chiar peste majoritatea parlamentară, de multe ori, zice : nu domnule, eu numesc un prim-ministru de la mine", a afirmat Ponta, la DC News.

Întrebat dacă preşedintele ales Klaus Iohannis i-ar garanta public că ar numi un premier din partea actualei coaliţii, şi-ar depune mandatul de prim-ministru, Ponta a răspuns: 'Aşa ar fi normal, pentru că dincolo de actul de guvernare pe care îl apreciez până acum şi nu doar eu(..) ca îndeplinind punctele esenţiale în primii doi ani, (..) mai departe dacă ar exista ideea unei majorităţi clare până în 2016, cred că am putea să continuăm şi cu un alt prim-ministru. Dacă aş avea această garanţie, da.(..) O asemenea discuţie, dacă va exista, eu cred că putem continua cu aceeaşi majoritate, cu acelaşi program, cu un alt prim ministru".

Tot într-un interviu, dar pentru postul public de televiziune din Republica Moldova, preşedintele ales al României, Klaus Iohannis a sugerat astăzi că majoritatea parlamentară de la Bucureşti se va schimba în 2015.

Potrivit Hotnews, Klaus Iohannis a susţinut că există suficiente instrumente constituţionale care pot fi folosite pentru a nu fi declanşate alegeri anticipate.

 Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza