Ponta: Dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă, nu facem privatizarea

Premierul Victor Ponta a declarat că nu intenţionează să convoace CSAT pe tema privatizării CFR Marfă. Această temă a creat vii dispute între premier şi preşedinte.

Adăugat: 25 Iulie 2013
Ultima actualizare:25 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, că "dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă" aceasta nu va fi făcută.

El a afirmat însă, că anterior, CSAT a avizat trei privatizări, ceea ce înseamnă că a "acţionat ilegal", iar preşedintele Băsescu, dacă nu are vreo atribuţie, "să tacă din gură".

Întrebat dacă va convoca el CSAT, premierul a negat, afirmând că va lăsa acest lucru în seama şefului statului.

"O să-l convoace preşedintele. Nu vreau să uzurp vreuna din atribuţiile domniei sale. Dacă nu are competenţă CSAT-ul, dacă a avizat de trei ori până acum, înseamnă că de trei ori a acţionat ilegal. Dacă chiar nu are preşedintele nicio atribuţie despre CFR atunci, aşa pe româneşte, să tacă din gură. Dacă are şi dacă ştie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul oficial, instituţional să ne spună, să nu ne lase să facem vreo greşeală, Doamne fereşte", a mai declarat Victor Ponta.

Planul B: Management privat

Premierul a declarat că  "dacă CSAT nu va aviza privatizarea CFR Marfă, nu facem privatizarea", planul B fiind management privat.

"Planul B este management privat, restructurarea companiei şi încercarea de a o aduce acolo unde era în 2008, adică pe profit, înainte să fie fraudată de PDL", a mai declarat premierul.

Premierul, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, precum şi prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, şi prefectul Ovidiu Sitterli a discutat joi seară, în sediul CJ Sibiu, cu toţi directorii subordonatelor din judeţ, dar şi cu primarii despre problemele cu care se confruntă.

CSAT "nu poate aviza contracte de privatizare"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani "pe la bănci".

Şeful statului a precizat că privatizarea cu investitor strategic a CFR Marfă a fost stabilită în CSAT.

El a mai spus că Grupul Feroviar Român - GFR, câştigătorul licitaţiei pentru CFR Marfă, are propriile credite şi trebuie să împrumute "circa 200 de milioane să plătească noua companie", nefiind prea multe bănci dispuse să finanţeze această sumă.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a declarat, miercuri că CSAT nu poate aviza contracte de privatizare, iar premierul Victor Ponta nu cunoaşte obiectul de activitate al Consiliului şi încearcă să fugă de responsabilitate în privinţa privatizării CFR Marfă.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza