Ponta: Autostrada Unirii nu se va construi niciodată

Liderul PRO România, fostul premier Victor Ponta, crede că Autostrada Unirii nu se va construi niciodată.

Adăugat: 24 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, președintele Pro România
trimite pe mail

Prezent la Iaşi, cu ocazia manifestărilor dedicate Unirii Principatelor, Victor Ponta a atras atenţia că au existat bani pentru acest proiect încă din 2015, dar nu au fost folosiţi, iar în viitorul buget al Uniunii Europene nu sunt prevăzute fonduri pentru Autostrada Unirii.

Victor Ponta: 2015 - am avut Masterplan de Transport semnat cu Uniunea Europeană şi am avut bani în Programul Operaţional Infrastructură Mare puşi de doamna Corina Creţu. După aceea a venit Cioloş, nu a făcut nimic; după aia venit Dragnea, nu a făcut nimic; liberalii au dat o lege de care nu era nevoie, pentru că aveai deja tot. Am aflat că au dat o ordonanţă de urgenţă prin care au anulat toate procedurile, asta înseamnă că 18 luni de acum încolo nu se poate porni nicio licitaţie, după care am mai aflat că în următorul buget al Uniunii Europene nu mai sunt bani.

Victor Ponta a mai spus că după alegeri trebuie să existe un consens politic la nivel naţional pentru construirea acestei autostrăzi, asfel încât toate viitoarele guverne să aloce fonduri.

De aceeaşi părere este şi Marcel Ciolcau, preşedintele interimar al PSD.

El a scris pe o reţea de socializare că România are nevoie de politici publice care să unească toate provinciile istorice şi că un proiect de ţară poate începe cu Autostrada Moldovei.

Guvernul va face demersuri pentru ca viitoarea Austradă a Unirii să fie finanţată cu bani europeni,  a declarat premierul Ludovic Orban, cu ocazia participării la manifestările de la Iași dedicate Unirii Principatelor Române.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza