Ponta: Agenţii economici se vor conforma scăderii TVA-ului la alimente

Guvernul discută, astăzi, evoluţia recentă a preţurilor la alimente, dar şi situaţia legată de accesarea serviciilor medicale prin intermediul cardurilor de sănătate.

Adăugat: 6 Mai 2015
Ultima actualizare:6 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta la şedinţa de Guvern
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta s-a arătat mulţumit de concluziile controalelor efectuate în ultima săptămână, afirmând că agenţii economici se vor conforma scăderii TVA-ului la alimente şi, mai mult, vor afişa acest lucru. Practic, aceştia vor aplica regulile existente într-o piaţă liberă.

"A fost bună agitaţia şi este bun şi rezultatul şi sunt convins că, imediat după 1 iunie, nu va fi nevoie să mai facem foarte multe controale, ci toată lumea va aplica regulile de piaţă, ale unei pieţe libere. După 1 iunie, o să vedem exact în ce măsură apar alte probleme, însă eu cred că toată lumea a înţeles că aceasta este direcţia în care trebuie să mergem", a spus Victor Ponta în debutul şedinţei de guvern.

În opinia premierului, nu este suficientă combaterea corupţiei, ci şi a evaziunii fiscale.

El crede că ANAF ar putea acţiona mult mai bine, cerând, totuşi, ca aceste controale să se desfăşoare fără abuzuri.

Premierul a adăugat că numai sâmbătă, ca urmare a controalelor efectuate în staţiunea Mamaia, s-a facturat într-o singură zi cât în tot sezonul trecut.

În ceea ce priveşte cardul de sănătate, premierul Victor Ponta crede că este necesar; în acest mod s-ar combate risipa din sistem, mai mult, se vor face economii de milioane de euro.

În final, premierul Victor Ponta a afirmat că, în această dimineaţă, a discutat, la Cotroceni, cu şeful statului, Klaus Iohannis, despre proiectul de lege privind stocarea datelor.

El a cerut miniştrilor săi să exprime un răspuns pozitiv executivului pe aceast temă, astfel ncât, prin consens politic, să existe o lege care să corespundă aşteptărilor Curţii Constituţionale, dar şi necesităţilor instituţiilor statului cu atribuţii în domeniu.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza