Politicienii români transmit mesaje de felicitare de Ziua Naţională a SUA

Autorităţile de la Bucureşti au transmis mesaje de felicitare pentru poporul american cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii, sărbătorită astăzi

Adăugat: 4 Iulie 2015
Ultima actualizare:4 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, co-preşedintele PNL
trimite pe mail

 În discursul lor, oamenii politici români au subliniat importanţa celor 135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane şi domeniile de colaborare între cele două ţări.

: În mesajul transmis în numele guvernului, premierul interimar Gabriel Oprea, subliniază că istoria celor 135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane sunt baza unei colaborări viitoare de succes.

El a menţionat că cele două ţări cooperează foarte bine în domeniul militar, al securităţii energetice, în domeniul ştiinţific şi academic şi îşi exprimă convingerea că tradiţia bunelor relaţii între cele două state se va transpune şi în semnarea acordului dintre Washington şi Bucureşti privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea terorismului, criteriu tehnic important pentru includerea ţării noastre în programul Visa Waiver.

Şi copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, spune într-un mesaj postat pe o reţea de socializare că SUA reprezintă cea mai importantă democraţie a lumii şi un aliat de nădejde pentru România.

În opinia sa, exemplul acestei ţări, care de peste două secole oferă americanilor şansa la libertate şi prosperitate, a atras admiraţia multor naţiuni şi a constituit o sursă de inspiraţie pentru toţi prietenii democraţiei.

În urmă cu două zile şi preşedintele Klaus Iohannis a reamintit în mesajul său, rostit cu aceeaşi ocazie, că Parteneriatul Strategic cu SUA alături de apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană reprezintă un reper fundamental al politicii externe şi de securitate al ţării noastre.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza