PNL vrea suplimentarea secţiilor de vot în străinătate

Senatorul PNL, Viorel Badea a declarat că votul prin corespondenţă este necesar, dar este nevoie de suplimentarea secţiilor de vot acolo unde există comunităţi mari de români.

Adăugat: 9 Martie 2016
Ultima actualizare:9 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentarii liberali de diaspora vor să amendeze legislaţia electorală privind alegerile parlamentare, în sensul  suplimentării secţiilor de vot,  la solicitarea misiunilor diplomatice.

Senatorul PNL, Viorel Badea a declarat într-o conferinţă de presă că votul prin corespondenţă este necesar, dar este nevoie de suplimentarea secţiilor de vot acolo unde există comunităţi mari de români.

El a precizat că această măsură trebuie luată pentru buna desfăşurare a procesului electoral şi pentru a evita situaţia din 2014.

Viorel Badea a mai precizat că trebuie să se renunţe la prevederea  potrivit căreia o secţie de votare poate fi constituită dacă 100 de cetăţeni români dintr-o localitate se înscriu în Registrul Electoral, întrucât susţine el,  nu are şanse de aplicabilitate.

Parlamentarii de diaspora intenţionează să depună săptămâna viitoare un proiect de lege pentru modificarea actualelor prevederi.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza