PNL vrea să își ia revanșa față de bucurteșteni

Alina Gorghiu îşi doreşte ca PNL să îşi ia revanşa faţă de bucureşteni, care i-au sancţionat pe liberali, prin vot, la alegerile locale.

Adăugat: 23 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, președintele PNL
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că pe listele partidului pentru alegerile parlamentare se regăsesc oameni integri, cu o foarte bună pregătire profesională.

Alina Gorghiu îşi doreşte ca PNL să îşi ia revanşa faţă de bucureşteni, care i-au sancţionat pe liberali, prin vot, la alegerile locale.

"PNL prezintă o listă care acoperă tot ceea ce înseamnă partea de sănătate, partea de educaţie, antreprenoriatul românesc, pentru că sunt oameni din toate domeniile foarte bine pregătiţi, oameni integri, două condiţii care fac diferenţa faţă de alte liste, dar, sigur, bucureştenii vor vedea această diferenţă în tot răstimpul camapniei electorale", a spus Alina Gorghiu.

Marian Munteanu: Avem candidaţi care sunt la prima tentativă de a intra în viaţa politică

Preşedintele partidului Alianţa Noastră România, Marian Munteanu, va candida pentru un mandat de senator în Bucureşti.

El susţine că marea majoritate a candidaţilor ANR sunt persoane care nu au mai făcut politică.

"Avem candidaţi pe primele locuri în judeţe importante, care sunt la prima tentativă de a intra în viaţa politică. Avem şi câţiva oameni care au experienţă de-a lungul anilor, oameni, însă, cu o foarte bună expertiză şi ne bucurăm că ne-au sprijinit. Vom intra în Parlament cu un rezultat bun şi acolo vom face ceea ce am spus de la bun început, adică vom reprezenta o voce patriotică, o voce responsabilă, o voce constructivă, care să reprezinte cu cinste, competenţă şi patriotism interesele cetăţenilor României", a declarat Marian Munteanu.

ALDE propune pact național pentru investiții

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin propune partidelor politice un pact naţional pentru investiţii.

El este de părere că România ar trebui să investească echivalentul a 6% din PIB, fonduri guvernamentale şi europene în diferite investiţii publice.

"Noi am lansat o provocare către toate partidele politice care astăzi vorbesc de pensii, de salarii, unii dublează, alţii dublează chiar la şase luni salariile, dar nu am văzut încă de unde vin fondurile respective. De aceea, noi punem, înainte de a vorbi de creşteri de pensii şi de salarii, punem pe primul loc investiţiile, astfel, atunci când vorbim de creşteri, să fim convingători şi să aibă garanţia cel care aude acest mesaj că lucrurile se vor întâmpla. De aceea am propus 6% din PIB, în fiecare an - e o cifră realistă", a spus Daniel Constantin.

PSD vrea spital republican la București

Programul PSD pentru sănătate prevede, între altele, construirea unui spital republican la Bucureşti, conectat la alte opt spitale regionale, precum şi noi programe naţionale pentru prevenţie şi tratament.

"Bugetul pentru sănătate va fi construit în funcţie de nevoile sistemului, în funcţie de nevoile pacientului, astfel încât niciun bolnav să nu se simtă părăsit şi fiecare bolnav din România să ştie că pentru el există soluţii. Tot sistemul de sănătate trebuie să fie în slujba pacientului, ministerul, casele de sănătate, sistemul de urgenţă, medicii de familie, ambulatoriul şi spitalele", a susținut preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Kelemen Hunor: Trebuie să proiectăm o creştere a salariilor în România

UDMR a pregătit pentru alegerile din 11 decembrie un program politic complet, care răspunde aşteptărilor societăţii şi care poate fi considerat veritabil pentru orice guvernare, susţine liderul UDMR, Kelemen Hunor.

"Trebuie să proiectăm o creştere a salariilor în România în funcţie de creşterea economică şi în interiorul bugetului se poate găsi un echilibru, fără să aruncăm în aer deficitul bugetar şi fără să creştem îndatorarea publică a bugetului, a statului. Cea mai mare îngrijorare a oamenilor este legată de stabilitatea locurilor de muncă, de salarii, de sănătate şi de pensii", declară Kelemen Hunor.

Băsescu pledează pentru proiecte urgente de infrastructură rutieră

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, susţine că lansarea proiectelor de infrastructură de transport, agricolă şi de mediu vor crea noi locuri de muncă.

Traian Băsescu a amintit unele proiecte urgente de infrastructură rutieră.

"Avem nevoie de autostrada Piteşti - Sibiu, de modernizarea infrastructurii feroviare de la Constanţa până la Nădlac, de realizarea canalului Dunăre - Bucureşti, care ar mai costa circa 1,2 miliarde pentru finalizare. Avem nevoie de canalul Siret - Bărăgan, care ar costa circa 3,5 miliarde de euro, dar care ar asigura irigarea a 500.000 de hectare de teren", a susținut Traian Băsescu.
 Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza