PNL vrea creşterea numărului de şcoli profesionale

Liberalii propun creşterea numărului de şcoli profesionale, astfel încât învăţământul profesional să devină o rută de traseu educaţional.

Adăugat: 24 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:24 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, candidat PNL
trimite pe mail

Creşterea numărului de şcoli profesionale şi dezvoltarea acestor unităţi în parteneriat cu oameni de afaceri, sunt două  dintre soluţiile PNL în domeniul educaţiei.

Ele au fost prezentate la Craiova de Raluca Turcan, prima pe listele PNL Sibiu pentru Camera Deputaţilor.

"Creşterea numărului de şcoli profesionale astfel încât învăţământul profesional să devină o rută de traseu educaţional asumată şi în urma căreia tinerii să înveţe o meserie. Remodelarea curriculei şcolare, astfel încât copiii şi tinerii să înveţe în sistemul de educaţie, în funcţie de cerinţele pieţei muncii şi de criteriile de competitivitate externă, la care trebuie să răspundă România", a spus Turcan.

PSD: Modificările aduse ordonanţei privind salarizarea reduc discrepanţele salariale

Florin Iordache, primul pe lista PSD Olt pentru Camera Deputaţilor, a declarat la Reşiţa, că modificările aduse Ordonanţei 20, privind salarizarea în sistemele de sănătate şi educaţie reduc discrepanţele salariale între angajaţi cu aceeaşi pregătire aflaţi pe posturi similare.

"Noi nu am făcut decât să corectăm anumite greşeli, pentru că este anormal o diferenţă foarte mare. Să vă dau un exemplu: dacă o asistentă medicală dintr-un spital primeşte o indemnizaţie de 2.000 de lei, aceeaşi asistentă medicală, cu aceeaşi pregătire, cu acelaşi volum de muncă, dacă lucrează la o instituţie socială, diferenţa dintre salarizarea celor două asistente este de la simplu la dublu. Deci, dacă cea care lucrează la un spital primeşte 2.000 de lei, cealaltă primeşte 1.200", a susţinut Iordache.

UDMR are soluţii pentru tinerele mame

Attila Korodi, candidează din partea UDMR pentru un nou mandat de deputat în judeţul Harghita.

Una dintre priorităţile sale este îmbunătăţirea sistemul medical pentru a veni în ajutorul tinerelor mame.

"Propunem un sistem prin care, în faza prenatală şi postnatală, familia, mama şi copilul să aibă o asistenţă din partea unei reţele de asistenţi medicali care vizitează săptămânal, care oferă soluţii, atât în momentul apariţiei unor boli, dar şi în momentul în care anumite situaţii trebuie rezolvate în educarea comportamentului familiei tinere cum să creştem copilul", declară Korodi.

ALDE propune partidelor un pact pentru investiţii

Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, propune partidelor politice un pact național pentru investiții.

El crede că în acest fel vor fi create și fondurile necesare pentru creșterea salariilor și pensiilor.

"Noi am lansat o provocare către toate partidele politice, care astăzi vorbesc de pensii, de salarii, unii dublează, alţii dublează chiar la 6 luni salariile, dar nu am văzut încă de unde vin fondurile respective. De aceea noi punem, înainte de a vorbi de creşteri de pensii, de salarii, punem pe primul loc investiţiile, astfel încât, atunci când vorbim de creşteri, să fim convingători şi să aibă garanţia cel care aude acest mesaj că lucrurile se vor întâmpla. De aceea am propus ca 6% din PIB în fiecare an e o cifră realistă; şi în trecut am mai avut 6% din PIB şi lucrurile au mers bine", a subliniat Constantin.

Daniel Constantin candidează pe listele ALDE Bucureşti pentru un mandat de deputat.

Băsescu: Actul de justiţie nu trebuie să se limiteze la oamenii politici

Candidatul PMP la un fotoliu de senator în Bucuresti, Traian Băsescu, susţine că actul de justiţie nu trebuie să se limiteze la oamenii politici.

"Trebuie să fie o justiţie care, în afară de a fi dreaptă, trebuie să fie şi eficientă, adică repede, şi nu trebuie limitată strict la ce vedem la oamenii politici. Sunt zeci de mii de procese în care nişte oameni în vârstă îşi revendică proprietăţile şi stau câte 10-15 ani atârnaţi în astfel de procese", a spus Băsescu.

PER susţine înființarea de ferme agricole moderne

Bianca Vasile, candidat PER pe listele Teleorman pentru Camera Deputaţilor susține înființarea de ferme agricole moderne pe terenurile nelucrate aflate în proprietatea Administraţiei Domeniului Statului.

În opinia sa, fermele vor oferi locuri de muncă atât absolvenților institutelor  de profil, dar și  tinerilor din corporații și multinaționale interesați de propria afacere, precizează un comunicat primit la redacţie.

Agenda candidaţilor

În Bucureşti, candidaţii PSD participă la evenimentul ‚’’ Sistemul educaţional preuniversitar’’ – domeniu prioritar în Programul de Guvernare al PSD.

Tot în Capitală, candidaţii PNL  organizează o dezbatere privind programul de guvernare al PNL în domeniul sănătăţii.  La Ploieşti va avea loc lansarea candidaţilor PMP în judeţul Prahova.

Sunt programate şi conferinţe ale candidaţilor UDMR, ALDE; PRU şi PER.

 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza