PNL vrea adoptarea votului prin corespondenţă

PNL atrage atenţia că rezolvarea problemei votului prin corespondenţă nu trebuie întârziată, pentru că românii din afara graniţelor trebuie să aibă o soluţie decentă de a vota.

Adăugat: 26 Februarie 2015
Ultima actualizare:26 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL
trimite pe mail

Liberalii apreciază că reforma electorală trebuie să continue cu adoptarea votului prin corespondenţă pentru românii din stăinătate.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe,  salută deciziile  luate de parlamentarii din comisia de cod electoral în această săptămână, cum ar fi reducerea la 3 a numărului de membri necesar pentru înfiinţarea partidelor şi  limitarea cheltuielilor pentru  finaţarea campaniilor electorale.

Pe de altă parte, el atrage atenţia că rezolvarea problemei votului prin corespondenţă nu trebuie întârziată astfel încât românilor plecaţi in stăinătate să li se ofere o soluţie decentă de a vota.

"Chestiunea votului prin corespondenţă nu trebuie  întârziată de nimeni cu gândul că ar favoriza astfel, prin unele subterfugii procedurale, interesele proprii ale vreunei grupări politice", susţine Stroe.

Comisia parlamentara comună pentru Codul electoral urmează să elaboreze până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare propunerile legislative privind legile electorale.

PNL aminteşte, de asemenea, că toate partidele au datoria să lucreze pentru acest consens în limita calendarului stabilit pentru a putea vota în timp util toate modificările, astfel încât să poată fi aplicate deja de la alegerile locale din 2016.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza