PNL votează condiţionat bugetul pe 2012

Vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre a declarat, vineri, la Galaţi, că liberalii nu vor vota proiectul de buget dacă în acesta nu se vor regăsi măsurile pe care PNL le consideră prioritare.

Adăugat: 4 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL propune Guvernului mai multe măsuri, între care reducerea TVA,  a contribuţiilor la asigurările sociale; menţinerea cotei de cofinanţare de la buget pentru proiectele derulate cu fonduri europene; reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, pentru un vot favorabil la proiectul de buget pe anul viitor.

Deputatul liberal, Victor Paul Dobre, a pus la dispoziţia presei şi recenta sa declaraţie politică făcută în Parlament şi intitulată  "Bugetul de stat – încă o decizie care nu se ia în Parlament".

În declaraţie, Dobre critică faptul că Guvernul nu a respectat prevederile legale - alineatul (4) al articolului 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice – care obligă  Executivul să supună Parlamentului spre adoptare proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetului de stat şi, respectiv, ale bugetului de asigurări sociale de stat, "cel mai târziu până la data de 15 octombrie a fiecărui an".

Precizând că ultimul buget depus în termenul legal a fost al guvernul liberal, în anul 2008, Dobre spune că astfel de întârzieri nu demonstrează decât că Guvernul, "pe lângă că nu are o strategie economică viabilă, lucru dovedit cu prisosinţă în ultimii ani, nu are nici măcar o viziune bugetară pe termen scurt, aşteptând să ne spună FMI-ul până şi cum va arăta bugetul României în anul 2012; dovedeşte că nu-şi respectă nici măcar proprii parlamentari şi mai dovedeşte că prăpastia dintre guvernanţi şi guvernaţi a ajuns la cel mai adânc nivel din ultimii 20 de ani".

 Autor:
Maria Măndiţa
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
4 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza