PNL va semna acordul politic propus de preşedintele Iohannis

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că liberalii vor semna acordul politic pe care şeful statului, Klaus Iohannis, l-a propus, pentru asigurarea unui prag minimal de 2 la sută din PIB pentru apărare.

Adăugat: 9 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, preşedintele PNL
trimite pe mail

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat că liberalii vor semna acordul politic pe care şeful statului, Klaus Iohannis, l-a propus, pentru asigurarea unui prag minimal  de 2 la sută din PIB pentru apărare.

Ea a declarat, pentru postul nostru de radio că demersul preşedintelui este unul justificat, în condiţiile în care mai multe state membre ale Uniunii Europene îşi pun problema majorării bugetului destinat apărării, informează redactorul RRA.

Alina Gorghiu a mai spus că, la consultările de luni, cu şeful statului, PNL  va propune, dacă timpul o permite, şi discuţii pe priorităţile legislative în sesiunea parlamentară de primăvară, ne-a informat redactorul nostru Alina Bordeiaşu.

Preşedintele Klaus Iohannis  a afirmat recent, că doreşte semnarea unui pact între toate partidele parlamentare pentru a se asigura din 2017 un buget de minimum 2% pentru Ministerul Apărării.

"Este un lucru care, după părerea mea, în domeniul vital al apărării României, ne duce într-o zonă de previziune pe termen mediu, ne dă o siguranţă că indiferent cine guvernează, putem să contăm pe o anumită alocare bugetară care, sigur, ne pune în situaţia să facem un plan de înzestrare pe termen mai lung. Voi propune partidelor să ne asumăm acest lucru inclusiv în scris, adică semnând un pact", a anunţat şeful statului.

Premierul, de acord cu pactul politic

Premierul Victor Ponta a anunţat la rândul lui, că susţine un pact politic care să prevadă alocarea a 2 procente din PIB pentru Apărare începând din 2017.

"Aşa cum am făcut din 2012, în fiecare an, mai mulţi bani alocaţi pentru Apărare, trebuie să continuăm şi în 2016 şi acea ideea a unui pact transpartinic, pentru a se ajunge la 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare, o spun în avans şi din punct de vedere politic, că susţin această idee, iar noi în 2016 va trebui să construim bugetul în acest sens", a spus Victor Ponta.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
9 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza