PNL va propune schimbarea lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului

Copreşedintele PNL, Alina Ghorghiu a anunţat, azi, într-o conferinţă de presă, că PNL va demara procedurile pentru schimbarea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

Adăugat: 18 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail
Astfel, Alina Gorghiu  a respins ideea avansată de liderul PSD, Liviu Dragnea, conform căreia ar exista negocieri politice între PNL și ALDE.
 
Mai mult, Ghorghiu a afirmat că liberalii au fost căutaţi de colegii de la ALDE.
 
Aceasta a mai spus detaliile privind acest obiectiv vor fi discutate  în cadrul comisiei de unificare a partidului.

"Au fost discuţii, ne-au căutat de la ALDE, pe toate palierele, colegi din Parlament. Nu există niciun fel de plan al PNL de a face vreo alianţă electorală, politică cu acest partid. Dimpotrivă, eu am să discut cu colegii noştri din comisia de unificare să vedem procedural, deşi nu avem voturile, cum putem să ne gândim la înlocuirea domnului Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că văd că PSD se tot fâstâceşte să facă acest lucru, deşi sunt singurii care au majoritatea în Senat şi ar putea să o facă fără ezitări", a spus Alina Ghorghiu la finalul conferinţei de presă.
 
PNL merge singur în alegerile locale
 
Potrivit redactorului RRA,  copreședinții PNL au anunțat că liberalii vor merge  singuri în competiția pentru alegerile locale din acest an.
 
"Un al doilea lucru pe care l-am decis astăzi este legat de alegerile locale în două tururi de scrutin. Cred că este cel mai important proces pentru comunităţile locale care va avea loc în acest an, vorbesc de alegerea primarilor. Şi, este, de altfel, primul scrutin după manifestaţiile cetăţenilor de la finalul anului trecut. Una din revendicările concrete pe care aceştia le-au avut a fost revenirea la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri. Este o idee pe care noi am susţinut-o fără rezerve, am avut două rezoluţii în forurile de conducere ale PNL. Am avut un proiect de lege care şi acum se află în comisia de cod electoral. Şi, din păcate, trebuie să mărturisesc, şi eu şi colegii mei nu am avut numărul suficient de parlamentari pentru a urni acest proiect în Parlament" a  mai declarat Gorghiu, citată de Agerpres.


Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
18 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza