PNL va contesta la CCR modificările la regulamentul Camerei Deputaţilor

Liberalii susțin că modificările regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Parlamentului ar urmări să impună crearea comisiei de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Adăugat: 9 Mai 2017
Ultima actualizare:9 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, președinte interimar PNL
trimite pe mail

PNL va contesta la Curtea Constituţională modificările la regulamentele Camerei Deputaţilor şi Parlamentului şi la Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că prevederile stabilite de actuala majoritate ar urmări, de fapt, să impună crearea comisiei de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

"Partidul Social Democrat continuă să dea lovitură după lovitură atât justiţiei, cât şi Parlamentului României. Lor le pasă doar de a încerca să îşi albească dosarele pe care le au, să se pună mai presus de lege şi să satisfacă nişte interese politice, care nu au nicio legătură cu interesul public. În această comisie de anchetă, scopul nu este să se afle adevărul despre alegerile din 2009. Unicul scop este să slăbească justiţia", a spus Raluca Turcan. 

Plenul Parlamentului a adoptat  modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor.

Potrivit noilor prevederi, activitatea comisiilor parlamentare de anchetă se va putea desfăşura în paralel cu anchetele instanţelor de judecată, iar prezenţa persoanelor invitate este obligatorie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza