PNL: Susţinem bugetul, dar trebuie să dovediţi că nu vor fi derapaje

Partidul Naţional Liberal va vota bugetul pe 2016, dar nu va face niciodată rabat de la mai multe principii, printre care sustenabilitate bugetară şi transparenţă.

Adăugat: 14 Decembrie 2015
Ultima actualizare:14 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Nicolăescu, deputat PNL
trimite pe mail

PNL va susţine proiectul de buget pe 2016.

Cu toate acestea liberalii avertizează că el a fost construit pe un compromis major, pornind de la condiţii impuse prin legi adoptate de Guvernul Ponta.  

"Filozofia tradiţională a bugetului României, pur contabilă, nu s-a schimbat, iar riscurile asociate acestei filozofii rămân aceleaşi: cheltuieli certe şi în creştere susţinute de venituri incerte, bazate doar pe ceva optimism, dar astăzi oarecum nejustificate. Trebuie să dovediţi că în anul electoral 2016 nu vor fi derapaje, nu vor fi utilizate fondurile publice pentru obţinerea de voturi", a spus deputatul liberal Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a menţionat că PNL are aşteptări majore de schimbare a modului de elaborare şi implementare a politicii bugetare în România, pentru că felul în care se distribuie banii publici trebuie reformat.

Guvernul are în vedere, pentru implementarea bugetului de stat pe anul viitor, cinci elemente de bază - prioritizare, transparenţă, eficienţă, prudenţă şi predictibilitate, a declarat luni premierul Dacian Cioloş, la dezbaterile generale din plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

VEZI DISCURSUL PREMIERULUI DACIAN CIOLOŞ ÎN PARLAMENTAutor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza