PNL susţine demersul preşedintelui Iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, consideră că Victor Ponta ar trebui să demisioneze din respect pentru cetăţeni.

Adăugat: 5 Iunie 2015
Ultima actualizare:8 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL
trimite pe mail

Acesta a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că PNL consideră că solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis în ceea ce-l priveşte pe premierul Victor Ponta este justificată.

"Suntem alături de preşedintele Klaus Iohannis în acţiunea sa politică de a reda demnitatea României şi cetăţenilor ei. Victor Ponta nu mai poate rămâne în funcţia de premier. Se află într-o situaţie gravă, imorală şi nedemnă. Premierul României este acuzat de spălare de bani. Este o infracţiune foarte gravă, care îi afectează nu numai propria-i imagine, ci şi imaginea României. Victor Ponta a respins cererea legitimă a preşedintelui Klaus Iohannis. Prin acest gest, Victor Ponta sfidează românii", a afirmat Predoiu.

Predoiu a adăugat că "Victor Ponta este într-o eroare şi că a fost de două ori demis de către cetăţenii României".

În opinia liderului PNL "demisia lui Ponta este necesară şi pentru a salvgarda ideea de lege, justiţie şi stat de drept".

PSD îl susţine pe Victor Ponta

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, afirmă că Victor Ponta conduce un guvern legitim care are un mandat ferm din partea poporului.

Ea a declarat pentru Radio România Actualtiăţi că nu există nici un motiv legal şi constituţional care să justifice solicitarea expresă a preşedintelui Johannis ca premierul să demisioneze.

"Parlamentul va analiza şi va vota în ce măsură premierul trebuie sau nu să se retragă de la conducerea cabinetului în urma acţiunii întreprinse de DNA. De asemenea, este important de reţinut faptul că domnul Ponta are calitatea de suspect în dosarul senatorului Şova, nefiind sub urmărire penală. Cred că toate aceste argumente duc la ideea că preşedintele României s-a grăbit şi a pierdut ocazia de a demonstra că este imparţial pentru că, iată, chiar astăzi când PNL, partidul care l-a susţinut în alegeri, a depus o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta, şi preşedintele îi cere demisia înainte ca parlamentul, cel care este îndreptăţit să-şi spună cuvântul", a spus Gabriela Firea.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Iunie 2015
Ultima actualizare:
8 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza