PNL și USR susţin referendumul propus de preşedintele Iohannis

PNL și USR susţin ideea preşedintelui Klaus Iohannis, care a anunțat că va începe demersurile pentru organizarea unui referendum privind grațierea și modificarea codurilor penale.

Adăugat: 23 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, președinte interimar PNL
trimite pe mail

Partidul Naţional Liberal anunţă că susţine demersul preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îl consideră un gest corect.

Liderul liberal Raluca Turcan afirmă, într-un comunicat de presă că "poporul nu a votat salvarea hoţilor, ci a dat un mandat de bună guvernare, iar coaliţia guvernamentală are opţiunea de a renunţa la această iniţiativă care sfidează interesul public. Milioane de oameni sunt împotriva scăpării hoţilor", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de PNL.

Și Uniunea Salvaţi România a anunţat că susţine iniţiativa referendumului.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat că, înaintea declanşării unui referendum pe temele anunţate de şeful statului, Curtea Constituţională ar trebui să se pronunţe dacă graţierea este sau nu o problemă de interes naţional, pentru că un referendum se poate declanşa doar în astfel de situații.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislaţiei în materie penală.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza