PNL și PSD, tot mai aproape de formarea unui nou guvern

Luni sunt aşteptate şedinţe importante atât la PSD, dar mai ales la PNL, care ar trebui să stabilească cu cine se va alia.

Adăugat: 7 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liberalii şi social-democraţii au spus că lucrează în acest weekend la programele proprii de guvernare, pe care le vor armoniza ulterior.

Înţelegerea dintre PNL şi PSD pentru formarea unui guvern pare a prinde tot mai mult contur.

Mâine ar putea fi însă ziua decisivă pentru rezolvarea crizei guvernamentale.

Sunt aşteptate şedinţe importante atât la PSD, dar mai ales la PNL, care ar trebui să stabilească cu cine se va alia.

Lidrul social-democrat, Marcel Ciolacu, consideră că o colaborare cu liberalii este cea mai bună soluţie pentru gestionarea actualelor crize.

Marcel Ciolacu: În acest moment de răscruce al românilor nu avem altă soluţie politică. Îmi asum acest proiect.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, se arată încrezător că va fi găsită o soluţie pentru formarea unei majorităţi parlamentare solide.

Florin Cîţu: Nu putem peste noapte să spunem că totul este roz între Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat. Dar ce pot să spun este că suntem responsabili. Pornim la acest drum pentru a face un guvern.

În rândul liberalilor, părerile sunt însă împărţite. Unii lideri nu susţin o alianţă cu social-democraţii şi insistă pentru refacerea colaborării cu USR.

Social-democraţii lucrează deja la programul propriu de guvernare, după ce au cerut şi au primit execuţia bugetară şi vor veni în Parlament cu o rectificare a bugetului de stat prin iniţiativă legislativă.

Liberalii vor stabili luni în forul statutar direcţia de negociere. Tot luni, social-democraţii vor decide în Comitetul Politic Naţional dacă intră sau nu la guvernare alături de liberali şi în ce condiţii.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza