PNL şi PMP cer comisie de anchetă pentru activitatea DGPI din Ministerul de Interne

PNL şi PMP solicită o comisie de anchetă pentru a verifica activitatea Directiei Generale de Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne.

Adăugat: 6 Septembrie 2018
Ultima actualizare:6 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul liberal Florin Roman a anunţat că deputaţii celor două partide au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o solicitare în acest sens, viitoarea comisie urmând să verifice dacă acest serviciu încalcă atribuţiile conferite de lege prin posibile interceptări ilegale.  

"Sunt acuzaţii de o gravitate extremă aduse în spaţiul public de un fost prim-ministru al României şi de către primarul general al capitalei. Nu ne interesează lupta între Pandele Firea cu dl Dragnea, în schimb ne interesează extrem de mult dacă un serviciu secret din România interferează în viaţa politică, în cea administrativă şi dacă îşi încalcă atribuţiile conferite de lege. Scopul acestei comisii este şi de a clarifica dacă activităţile de poliţie politică se îndreaptă şi spre alte zone, spre zona liderilor opoziţiei, spre zona mass-media", a spus Florin Roman. 

Amintim că primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că ministrul de interne, Carmen Dan, a venit la şedinţa Comitetului Executiv al PSD cu documente în care erau divulgate discuţii private de pe o reţea de socializare între prefectul capitalei şi un secretar de stat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza