PNL şi PDL iniţiază o moţiune simplă pentru demiterea ministrului Eugen Teodorovici

Grupurile senatorilor PNL şi PDL au iniţiat o moţiune simplă la adresa guvernului pe tema fondurilor europene. Iniţiatorii critică politica executivului în domeniul absorbţiei fondurilor europene.

Adăugat: 19 Iunie 2014
Ultima actualizare:19 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL
trimite pe mail

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a anunţat miercuri în plen că 58 de senatori au iniţiat o moţiune simplă.

PNL şi PDL solicită în moţiune demisia ministrului fondurilor europene, Eugen Teodorovici, şi cere executivului să prezinte Comisiei Europene un proiect serios de Acord de parteneriat privind fondurile europene pentru perioada 2014-2020.

De asemenea, liberalii şi democrat-liberalii critică întârzierea nepermisă a semnării Acordului de Parteneriat privind fondurile UE pentru perioada 2014-2020.

"Suntem în luna iunie a anului 2014, iar Acordul de Parteneriat pentru fondurile UE, perioada 2014-2020, este în continuare la stadiul de ciornă, criticată dur de Comisia Europeană. Datorită incompetenţei Guvernului Ponta, România nu va putea accesa cele 38,9 miliarde euro decât din 2015. În ciuda asigurărilor date de-a lungul timpului de domnul Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, iată că şi ultima variantă a Acordului, trimisă de Guvernul Ponta, a fost pusă la colţ de experţii Comisiei Europene", se arată în textul moţiunii simple.

Semnatarii consideră că incapacitatea ministrului responsabil de a prezenta o strategie coerentă a României pentru fondurile europene a provocat această situaţie.

În moţiune se mai arată că proiectul Acordului de parteneriat a primit după un an şi jumătate de lucru nu mai puţin de 250 de observaţii de la forul european.

"Remarcăm cu stupoare că Guvernul Ponta nu numai că nu a învăţat nimic din lecţiile guvernelor anterioare, dar refuză cu obstinaţie să înveţe ceva inclusiv din propriile şi repetatele greşeli. În continuare alocarea este dezechilibrată, prost planificată şi insuficient explicată", se mai spune în document.

Moţiunea simplă va fi dezbătută în plenul Senatului luni, 23 iunieAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andrei Şerban
Adăugat:
19 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza