PNL salută semnarea Acordului de Asociere UE-Ucraina

PNL salută decizia Consiliului European de semnare a componenţei politice a acordului de asociere Uniunea Europeană-Ucraina.

Adăugat: 21 Martie 2014
Ultima actualizare:21 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că PNL salută semnarea prevederilor politice ale Acordului de Asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, considerând că acesta este un răspuns prompt şi pragmatic la evenimentele din regiune.

"PNL salută evenimentul istoric de astăzi: decizia luată în Consiliul European de semnare a componentei politice a Acordului de asociere UE-Ucraina. Considerăm că este un răspuns prompt şi pragmatic la toate evenimentele pe care le cunoaştem în această regiune în ultima vreme şi de asemenea considerăm că este o decizie luată la nivel european favorabilă nu doar Ucrainei, ci şi UE, favorabilă din punctul nostru de vedere intereselor României ca membru al UE, ca apărător al valorilor şi aspiraţiilor pentru care oameni, recent, la Kiev şi-au dat viaţa şi intereselor României, ca ţară vecină cu Ucraina, ca ţară de graniţă a UE", a spus Antonescu.

Această decizie vine şi în sprijinul integrării europene a Republicii Moldova a mai spus preşedintele liberalilor.

"Din punctul meu de vedere, evoluţia evenimentelor din Ucraina a fost determinată într-o anumită măsură şi de ezitările şi lipsa de suficient contur din partea Bruxelles-ului pentru agenda proeuropeană a Ucrainei, aşa încât decizia de astăzi este de salutat, este un gest prompt şi pragmatic şi într-un spirit care sperăm să fie spiritul dominant al deciziilor UE şi pentru perioada următoare", a afirmat liderul PNL.

Crin Antonescu şi-a exprimat şi speranţa  că în perioada următoare SUA - Uniunea Europeană şi NATO vor transmite un semnal extrem de puternic Ucrainei şi Republicii Moldova, că le sprijină pe drumul aderării la valorile democraţiei occidentale.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
21 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza