PNL pune accentul pe reabilitarea sistemului de irigaţii

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat la Timişoara că viitorul guvern trebuie sa ia mai multe măsuri în domeniul agriculturii, între acestea, reabilitarea sistemului de irigaţii.

Adăugat: 6 Decembrie 2016
Ultima actualizare:6 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, preşedintele PNL
trimite pe mail

Totodată, PNL susţine înfiinţarea a cinci agropolisuri.

"Sunt nişte centre logistice care au obiectiv agricol. Din fondul urban, rural de dezvoltare vor fi finanţate aceste agropolisuri cu 100 de milioane fiecare pentru a ajuta producătorii asociaţi sau care se asociază în vederea intrării pe piaţa internă şi cei care vor să intre pe pieţele externe. Categoric se va discuta ca unul din aceste agropolisuri să fie localizat în această regiune", a declarat Alina Ghorghiu.

Alina Gorghiu deschide lista PNL Timiş pentru Senat.

Creşterea economică bazată pe investiţii este una dintre direcţiile importante ale programului economic al ALDE.

Co-preşedintele Călin Popescu Tăriceanu spune că Alianţa susţine şi acordarea unor forme de sprijin pentru populaţia defavorizată.

"România, cu toate că este a şaptea ţară ca mărime din Europa, este a 17-a ţară ca mărime a Produsului Intern Brut, dar este penultima ţară la clasamentul bunăstării. Suntem, din păcate, deci, penultima cea mai săracă ţară din Europa şi dacă sărăcia este aceasta la nivelul ţării, atunci îmi dau seama şi înţeleg care este dimensiunea sarăciei în judeţul Botoşani. Cu toţii încercăm, totuşi, să mişcăm lucrurile înainte", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu candidează pentru un nou mandat de senator în Bucureşti.

Programul PSD în domeniul agriculturii prevede construirea în următorii ani a 86 de sisteme care să poată iriga aproximativ 2 milioane de hectare.

Liderul PSD Liviu Dragnea, candidat al partidului pentru un nou mandat de deputat în judeţul Teleorman: În programul nostru economic apa până la staţia de punere sub presiune va fi gratuită. În 2016 era prevăzut să punem în buget acest lucru. Este vorba de 140 de milioane de euro pentru a se realiza această plată. Practic, noi acordăm ajutoare de minimis pentru fermieri, pentru ca în total, când ei trag linie în contabilitate, apa să ajungă gratuit la lei. Înseamnă bani pentru energie, apa pe canalele magistrale şi distribuţia, care să fie gratuită.

UDMR doreşte elaborarea unei noi Constituţii, o dată cu aniversarea centenarului Marii Uniri din 1918.

Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a explicat de ce este necesară o nouă lege fundamentală.

"Se poate amenda actuala Constituţie, dar am avut o experienţă destul de tristă şi concludentă în 2013-2014, când parlamentul a pregătit un set de amendamente la Constituţia actuală şi Curtea Constituţională a spus că tot pachetul de amendamente erau neconstituţionale. Mergând pe această logică, nici o amendare a Constituţiei nu mai e constituţională, fiindcă dacă schimbi o literă, un cuvânt, o virgulă, este o nouă Constituţie", a declarat Kelemen Hunor .

Kelemen Hunor candidează pentru un nou mandat de deputat în judeţul Harghita.

PMP doreşte o nouă Lege a educaţiei, care să introducă un curriculum adecvat cerinţelor pieţei muncii. Preşedintele partidului, Traian Băsescu, a declarat la un miting electoral la Hunedoara că educaţia reprezintă un punct vulnerabil al României.

"42% din copiii de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali, 19,8% din copii abandonează şcoala. Ce avem de făcut? Modificarea imediată a curriculei şcolare. Va trebui să concentrăm ajutoarele sociale pe familiile sărace numai în condiţiile în care copilul are prezenţă sută la sută la şcoală", a susţinut Băsescu.

Traian Băsescu deschide lista PMP pentru Senat în Bucureşti.

Vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, a declarat la Arad că Uniunea speră să obţină la alegeri 20% şi i-a îndemnat pe cetăţeni sa iasă la vot.

"Mesajul meu este ca noi toţi, cetăţenii din România, să ne ducem la vot. Este extrem de important să participăm, să recăpătăm această putere a noastră de a participa la mersul lucrurilor în România. Suntem o democraţie. În mod normal, fiecare dintre noi, cetăţenii, avem o putere de a lua decizii pentru ţara noastră", a transmis Clotilde Armand.

 


Autor:
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza