PNL, PSD şi UDMR urmează să decidă numele viitorului premier

Continuă discuţiile între PNL, PSD şi UDMR pe tema programului comun de guvernare și a numelui viitorului premier.

Adăugat: 15 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR se reunesc astăzi din nou pentru a continua discuţiile pe tema programului comun de guvernare.

Ieri, echipele de negociere au convenit în mare măsură asupra unor scenarii privind creşterea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii.

Mai sunt însă de finalizat capitolele Finanţe şi Justiţie, dar şi o propunere de premier.

Desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie este un punct aflat în divergenţă.

Liderii PSD şi PNL au convenit însă că trebuie pornită discuţia pe această temă de la necesitatea închiderii Mecanismului de Verificare şi Cooperare.

Totodată, PNL PSD şi UDMR urmează să decidă numele viitorului premier. Prima variantă este să se convină, printr-un protocol, desemnarea unui premier prin rotaţie, iar cea de-a doua variantă presupune ca fiecare partid să meargă cu o propunere, iar preşedintele Klaus Iohannis să aleagă una dintre ele.

Pe de altă parte, la Camera Deputaţilor ar putea intra astăzi în dezbaterea comisiilor de specialitate proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, după ce iniţial documentul a fost respins de Senat.

Şi tot astăzi este aşteptată o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru alegerea conducerii Societăţilor Române de Radio şi Televiziune.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza