PNL propune soluţii alternative de executare a pedepselor cu închisoarea

PNL a lansat astăzi în dezbatere publică proiectul de lege referitor la soluţii alternative celor privative de libertate.

Adăugat: 1 August 2016
Ultima actualizare:1 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreședinte PNL
trimite pe mail

Alina Gorghiu a precizat că proiectul prevede ca pentru condamnările cu închisoare pentru o perioadă mai mică de 3 ani, condamnatul poate munci în folosul comunităţii, poate executa pedeapsa la domiciliu, dar supravegheat cu ajutorul unei brăţări electronice.

Gorghiu a mai precizat că proiectul de lege privind pedepsele alternative, lansat în dezbatere de PNL, are în centrul său ideea de drepturi şi libertăţi ale cetăţenilor.

"Acest proiect are legătură cu o temă pe care am discutat-o încă de acum două săptămâni, în şedinţa BPN, când din păcate accentul a fost transmis publicului pe ideea de refuz al PNL legat de tema amnistiei şi graţierii. Nu, mesajul nostru şi atunci şi acum este foarte clar. Nu ne dorim o lege a amnistiei şi graţierii, pentru că nu şi-ar atinge scopul, însă suntem de acord să punem în dezbatere publică o lege care să arate care sunt metodele sau pârghiile alternative de executare a pedepselor", a spus liderul PNL.

Alina Gorghiu a mai spus că proiectul, însoţit de opiniile centralizate în urma dezbaterii publice va fi comunicat şi Ministerului Justiţiei.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza