PNL promite dublarea salariilor medicilor

Liberalii promit că vor majora salariile bugetarilor, prin măsuri sustenbile.

Adăugat: 20 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, președintele PNL
trimite pe mail

PNL propune, în programul de guvernare, dublarea salariilor medicilor de la 1 iunie 2017 şi implementarea programului "Casa medicului", a anunţat, la Suceava, preşedintele liberal, Alina Gorghiu.

Liberalii mai promit că vor majora şi salariile bugetarilor, prin măsuri sustenbile.

"Ce pot să fac, ca partid responsabil, este să spun şi să fac următorul lucru: pentru toţi cei din sistem bugetar să măresc aceste salarii, conform bugetului şi PIB-ului pe care îl am în România, să le măresc în următorii patru ani de zile într-un procent sustenabil de 30 - 40% astfel încât, în 2020, conform calculelor specialiştilor liberali, să am un salariu mediu de 4.238 de lei", a susținut Alina Gorghiu.

Băsescu: Sunt pregătit să lupt pentru ţara asta încă zece ani

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, la Suceava, că este pregătit să lupte încă zece ani cu adversarii politici.

În opinia sa, un stat este important dacă are un sistem devotat interesului naţional şi nu intereselor proprii.

"La sfârşti de mandat, am îngenunchiat sistemul, ca semnal că mi-am atins obiectivele care ţineau de el, dar am ştiut că sistemul nu este devotat, în primul rând, interesului naţional, ci propriilor interese. Acest lucru trebuie schimbat prin legi, iar legile se dau de Parlament şi se iniţiază de Guvern. Sunt pregătit să lupt pentru ţara asta încă zece ani şi vom lupta împreună", a declarat Traian Băsescu.

Dragnea: Centura Bucureştiului va fi pe toată lungimea lărgită la patru benzi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că marile proiecte propuse de administraţia Bucureştiului trebuie sprijinite cu fonduri de la bugetul de stat.

"Centura Bucureştiului va fi pe toată lungimea lărgită la patru benzi, până în 2020, cu conexiunile cu cele trei auostrăzi, precum şi cu celelalte drumuri. Este nevoie şi de autostrada inel a  Bucureştiului; există sursa de finanţare prevăzută. Intenţionăm ca Metroul să fie transferat la administraţia Bucureştiului, aşa cum este firesc, dar nu-l transferăm fără să nu rămânem implicaţi în finanţarea finalizării investiţiilor necesare pentru magistralele de metrou din Bucureşti", a subliniat Liviu Dragnea.

Kelemen Hunor: Dăm răspunsuri credibile şi nu promisiuni demogogice

UDMR a pregătit pentru alegerile din 11 decembrie un program politic complet, care răspunde aşteptărilor societăţii, susţine preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Am încercat să dăm răspunsuri credibile, şi nu promisiuni demogogice, populiste, inclusiv când noi spunem că vrem creşterea salariului minim de la 1250 de lei la 2.000 de lei, propunem această creştere în patru ani de zile, nu într-un singur an, nu într-o singură lună, nu dintr-o singură aruncare, cum s-ar spune, fiindcă trebuie să ţinem cont de capacitatea bugetului, de capacitatea economiei româneşti", a declarat Hunor.

Nicușor Dan: Suntem foarte preocupaţi de ce se întâmplă cu economia României

Presiunile politice pe mediul economic, alături de licitaţiile incorecte, sunt cauze ce afectează economia României , a declarat, la Oradea, preşedintele Uniunii Slavaţi România, Nicuşor Dan.

"Suntem foarte preocupaţi de ce se întâmplă cu economia României şi aici, cu două componente importante: în primul rând, e esenţial să existe un mediu economic concurenţial şi debirocratizat. Asta înseamnă şi evitarea presiunilor politice care există în multe zone pe mediul economic şi a controalelor abuzive, de multe ori, şi licitaţii corecte", a spus Nicușor Dan.

Constantin: Prioritatea națională este atragerea fondurilor europene

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin crede că atragerea responsabilă a fondurilor europene este prioritatea naţională în perioada următoare.

"Ceea ce propunem noi este un minim necesar de 6%. Vă reamintesc că efortul nu este foarte mare. În anul 2015 s-au realizat aproape 5% investiţii publice. Marea problemă pe care am avut-o în 2016 este legată de incapacitatea guvernului de a atrage fonduri europene. Fondurile europene... ei au propus o creştere de 5,1, au realizat doar 2,3, pentru că fondurile europene au fost atrase într-un procent aproape nesemnificativ", a spus Daniel Constantin.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza