PNL pledează pentru eliminarea programului "Prima casă" din legea dării în plată

Alina Gorghiu a explicat că eliminarea programului "Prima casă" din lege va aduce mai multă siguranţă cetăţenilor care au contractat un credit imobiliar.

Adăugat: 21 Martie 2016
Ultima actualizare:21 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Copreşedintele partidului, Alina Gorghiu, a anunţat că parlamentarii liberali vor propune, de asemenea, eliminarea plafonului stabilit de către senatori şi aplicarea legii doar pentru contractele aflate în derulare şi pentru titularii de contract.

Alina Gorghiu a explicat, azi, la o conferinţă de presă, că eliminarea programului "Prima casă" din lege va aduce mai multă siguranţă cetăţenilor care au contractat un credit imobiliar pentru cumpărarea unei locuinţe.

"Am discutat cu specialiştii din cadrul partidului şi tocmai pentru a nu exista nici un fel de suspiciune că vor fi prejudiciaţi într-un fel cei care apelează la proiectul "Prima casă" şi cei care vor vrea să apeleze la acest proiect pe viitor din pricina unui comportament nu foarte elegant al băncilor, am decis să punem înaintea oricărui lucru securitatea din acest punct de vedere a consumatorului", a afirmat Ghorghiu.

Legea privind darea în plată a fost votată în Senat, ca primă Cameră sesizată, iar guvernul condus de Dacian Cioloş le-a cerut deputaţilor să amendeze legea în sensul excluderii programului "Prima casă" din actul normativ.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza