PNL este decis să demareze procedura alegerilor parlamentare anticipate

Din analizele facute de liberali, peste 70% dintre români îşi doresc alegeri organizate înainte de toamnă.

Adăugat: 19 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, vicepremier
trimite pe mail

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, la Sibiu, că PNL este decis să demareze procedura alegerilor parlamentare anticipate.

Ea a mai spus că, din analizele facute de liberali, peste 70% dintre români îşi doresc alegeri organizate înainte de toamnă.

Raluca Turcan: Calendarul de alegeri anticipate are foarte multe variabile şi PNL este pregătit în momentul de faţă cu toate detaliile, în funcţie de variabilele care apar pe parcurs. Pentru a ajunge la anticipate trebuie, pe de o parte, prin moţiune de cenzură guvernul să fie demis şi în acelaşi timp să urmărim pas cu pas şi procedura parlamentară pentru ca, într-adevăr, anticipatele să se suprapună cu localele.

"Șanse mari pentru ca alegerea primarilor să se facă în două tururi"

Vicepremierul Raluca Turcan consideră că există şanse foarte mari ca alegerea primarilor în două tururi de scrutin să se aplice la alegerile locale din iunie.

Raluca Turcan a evitat, însă, să dea detalii despre modul în care va acţiona guvernul pentru a avea succes în acest demers.

Raluca Turcan: Considerăm că avem şanse foarte mari să ajungem la alegerea primarilor în două tururi. Vă daţi seama că nu putem să vă spunem calendarul aşa cum am gândit, pentru că e ca şi cum am spune PSD-ului ce să facă să blocheze calendarul. Cert este că pentru toate posbilităţile de blocaj care pot să apară din partea PSD, PNL este pregătit cu varianta alternativă. Asta înseamnă să dai drumul unei strategii bine gândite, care să conducă la atingerea rezultatului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:
20 Ianuarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza