PNL discută excluderea lui Sorin Roşca Stănescu din partid

Senatorul PNL a acuzat Alianţa Dreptate şi Adevăr că ar fi beneficiat ilegal de finanţări în campania electorală din 2004. Parchetul a anunţat că documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu sunt false.

Adăugat: 11 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat că va propune în şedinţa Biroului Politic Naţional de luni excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu.

"La această şedinţă, în conformitate cu Statutul, bineînţeles că Sorin Roşca Stănescu va avea dreptul să se adreseze şi să îşi spună punctul de vedere. Dacă nu se întâmplă ca, să zicem, Parchetul General sau Oficiul pentru Spălarea Banilor să revină asupra anunţului pe care l-au făcut şi să spună: 'am greşit, nu ne-am uitat bine, documentele sunt autentice', dacă nu se întâmplă asta, propunerea mea (de excludere - n.r.) rămâne cea pe care v-am spus-o", a spus preşedintele PNL, sâmbătă.

În opinia liderului PNL, în acest caz nu este vorba de imaginea afectată a PNL, ci de un lucru profund incorect.

"Nu e vorba de imagine, şi eu şi în general în PNL putem să ne asumăm pierderi temporare de imagine. (...) Aici nu e vorba de imagine, ci este vorba de un lucru profund incorect şi aşa ceva nu putem accepta", a precizat Antonescu.

Acuzaţiile lui Roşca Stănescu, "un joc"

În replică, preşedintele Traian Băsescu a afirmat vineri seară că acuzaţiile lui Sorin Roşca Stănescu pe tema finanţării campaniei Alianţei DA sunt false şi reprezintă "un joc".

De asemenea, preşedintele a mai declarat că îl roagă pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu, să-l întrebe pe senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu dacă în 2004 i-au fost virate în cont nişte sume de bani de la o firmă cipriotă.

Ulterior, Sorin Roşca Stănescu a recunoscut că a beneficiat "de două sume de bani" de la firma despre care a susţinut că ar fi făcut viramente în contul Alianţei DA, în schimbul vânzării acţiunilor pe care le avea la trustul de presă "Ziua", subliniind că a fost "o tranzacţie perfect legală".

Roşca Stănescu: Nu aveam niciun fel de bănuială că documentele ar fi false

Referitor la faptul că preşedintele Băsescu l-a acuzat de fals cu privire la afirmaţiile legate de finanţarea Alianţei DA în campania electorală din 2004, Roşca Stănescu a subliniat că, în calitate de senator, a încercat să afle adevărul, făcând publice nişte documente despre care nu avea "niciun fel de bănuială că ar fi false".

Senatorul PNL a acuzat săptămâna trecută că Alianţa Dreptate şi Adevăr ar fi beneficiat ilegal de finanţări în campania electorală din 2004.

El a precizat că deţine documente care arată că în conturile de campanie ale Alianţei DA ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari, care nu au fost declaraţi apoi, aşa cum prevede legea, în "Monitorul Oficial".

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat într-un comunicat că documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu sunt false.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza