PNL depune prima moţiune simplă: Guvernul Ponta III ameninţă viaţa pacienţilor

Deputatul PNL, fost ministru al sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a anunţat, marţi, depunerea moţiunii simple "Guvernul Ponta III ameninţă viaţa pacienţilor - amână lista medicamentelor compensate".

Adăugat: 25 Martie 2014
Ultima actualizare:25 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres Eugen Nicolăescu, deputat PNL
trimite pe mail

Eugen Nicolăescu a precizat că liberalii iniţiază această moţiune întrucât amânarea listelor medicamentelor compensate reprezintă un angajament politic nefinalizat de guvernul condus de Victor Ponta.

"Grupul PNL propune textul moţiunii simple 'Guvernul Ponta 3 ameninţă viaţa pacienţilor, amână lista de medicamente compensate' şi vă rog să primiţi acest text pentru că el, din punctul nostru de vedere, reprezintă un angajament politic nefinalizat de către acest Guvern", a declarat Eugen Nicolăescu.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să stabilească data la care va fi dezbătută această moţiune simplă în plenul Camerei.

În 23 decembrie, pe vremea când deţinea funcţia de ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu promitea că din martie 2014 va introduce noul pachet de servicii medicale.

Scopul principal al noului pachet de servicii medicale este trecerea de la medicina spitalicească la cea prespitalicească şi de prevenire precoce a bolilor, pentru a descărca spitalele de servicii nejustificate, argumenta la aceea dată Nicolăescu.

El mai preciza că toţi bolnavii, indiferent dacă au sau nu asigurare, vor avea acces la toate cele 21 de programe naţionale de sănătate pentru care ministerul a creat o agenţie specială. 

Este  prima moţiune simplă depusă de PNL de când liberalii se află în banca Opoziţiei.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Ioana Tănase
Adăugat:
25 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza