PNL depune o moţiune simplă împotriva Ministrului Muncii

Liberalii sunt nemulţumiţi de haosul creat de ordonanţa nr. 85 privind veniturile obţinute din drepturi de autor.

Adăugat: 6 Septembrie 2010
Ultima actualizare:6 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL va depune o moţiune simplă la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Muncii, Ion Nelu Botiş.


Preşedintele PNL, Crin Antonescu a spus că, faptul că ministrul a fost schimbat nu înseamnă că situaţia din domeniul muncii şi protecţiei sociale s-a îmbunătăţit.


PNL este nemulţumit de modul în care Guvernul doreşte să impoziteze veniturile românilor angajaţi pe drepturi de autor.


"O moţiune simplă este îndreptată împotriva unei politici sociale greşite şi nu neapărat împotriva unei persoane"

    
Conducerea liberală a adoptat şi  o rezoluţie în acest sens.


Intenţia PNL de a depune această moţiune simplă a fost anunţată înaintea remanierii ministrului Muncii.
    

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a fost remaniat, el fiind înlocuit cu Nelu Ioan Botiş.
    

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, vineri,  că liberalii îşi menţin intenţia de a depune o moţiune simplă împotriva măsurilor luate de Ministerul Muncii, dacă noul ministru nu va remedia situaţia veniturilor obţinute din drepturile de autor şi a precizat că demersul nu vizează persoane, ci politici, informează Mediafax.
    

Joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare şi completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011 şi să se aplice începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede că persoanele cu venituri din activităţi independente vor plăti contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36% şi până la 35% din venituri, aproape dublu faţă de nivelul actual.
    

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificată şi completată în iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010, persoanele care obţin venituri de natură profesională, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate să plătească pentru acestea contribuţii de asigurări sociale pentru şomaj, pensie şi asigurări de sănătate.
    

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, într-o întâlnire informală, cu noii miniştri ai Muncii şi Finanţelor, Ioan Botiş şi Gheorghe Ialomiţianu, despre modificările la OUG 58/2010 şi la normele de aplicare a acesteia.
    

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat după întâlnire, că modificările la OUG 58/2010 şi la normelor de aplicare a acesteia vor fi definitivate după dezbaterea lor în Consiliul Economic şi Social, urmând să fie prezentate spre adoptare în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului.
    
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
6 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza