PNL cere respingerea proiectului Legii amnistiei şi graţierii

Liberalii susţin că actuala majoritate parlamentară tergiversarea dezbaterea proiectului de lege cu privire la amnistie şi anunţă că vor iniţia o moţiune simplă pe tema documentului legislativ.

Adăugat: 27 Martie 2014
Ultima actualizare:27 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liberalii cer dezbaterea şi respingerea proiectului Legii amnistiei şi graţierii în plenul Camerei Deputaţilor.

Grupul parlamentar al PNL a organizat o dezbatere, în care au fost expuse motivele pentru care proiectul de lege nu ar fi plauzibil în acest moment.  

Liberalii acuză actuala majoritate parlamentară de tergiversarea dezbaterii proiectului de lege cu privire la amnistie şi graţiere şi anunţă că vor iniţia o moţiune simplă pe tema documentului legislativ, prin care să determine Guvernul să-şi exprime un punct de vedere.

Proiectul de lege a fost scos anul trecut, în decembrie, de pe ordinea de azi a plenului Camerei Deputaţilor, la solicitarea PNL, şi urma ca până la începutul actualei sesiuni parlamentare, să fie întocmit un nou raport al Comisiei juridice.

"Am încercat trei săptămâni la rând să punem pe ordinea de zi a Comisiei juridice acest subiect. Până astăzi, sfârşit de martie, Comisia juridică, printr-un vot al majorităţii, a refuzat să pună acest proiect pe ordinea de zi", a spus deputatul liberal, Alina Gorghiu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a subliniat  la dezbaterea organizată de grupul parlamentar al liberalilor, că motivele invocate în textul proiectului de lege pentru aplicarea amnistiei şi graţierii sunt contrazise de rapoartele întocmite anul trecut de Poliţia Română şi care nu indică o creştere a infracţionalităţii şi a numărului de condamnări.

Totodată, Crin Antonescu a subliniat că opinia publică percepe documentul legislativ ca pe un instrument de favorizare a reprezentanţilor clasei politice.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza