PNL cere demisia preşedintelui CNA, Laura Georgescu

PNL îi cere preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, să demisioneze pe motiv că "derapajele constante" ale acesteia "sunt inacceptabile".

Adăugat: 9 Iulie 2014
Ultima actualizare:9 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului
trimite pe mail

În comunicatul remis presei, PNL mai susţine că Laura Georgescu nu înţelege atribuţiile care îi revin.

"CNA este o instituţie care nu trebuie politizată şi nici compromisă de persoane care au un comportament ca acela etalat de şefa acestei instituţii şi, din aceste considerente, PNL cere demisia de urgenţă a Laurei Georgescu. Derapajele constante ale Laurei Georgescu, care teoretic ar trebui să monitorizeze derapajele în mass-media, sunt inacceptabile. Nu există niciun fel de dubiu cu privire la necesitatea demisiei acesteia, iar avalanşa de reacţii apărute în presă impun schimbarea rapidă din funcţie a preşedintei CNA", se arată în document.

PNL consideră că dacă preşedinta CNA refuză să îşi înainteze demisia, premierul Victor Ponta are la dispoziţie posibilitatea de a da o ordonanţă de urgenţă care să modifice legea audiovizualului şi astfel să o demită pe şefa CNA.

În comunicat, PNL mai solicită efectuarea unei analize detaliată a întregii activităţi a CNA, dar şi a legislaţiei în domeniu, astfel încât o multitudine de derapaje posibile să fie împiedicate prin legi viabile şi regulamente stricte.

"PNL lucrează la un nou proiect de lege a audiovizualului, care va fi avansat şi propus în viitoarea sesiune parlamentară. Proiectul de lege propus de PNL va racorda audiovizualul românesc la legislaţia Uniunii Europene şi va asigura democratizarea instituţiei, astfel încât să nu ne mai confruntăm în viitor cu blocaje în ceea ce priveşte demiterea unui preşedinte ori a unui membru care se face vinovat de alte fapte grave decât cele de natură penală ori cele care ţin de integritate", se mai scrie în comunicat.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza