PNL cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

PNL cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, anunţă prim vicepreşedintele liberal Cătălin Predoiu într-un comunicat.

Adăugat: 6 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu, primvicepreşedinte PNL
trimite pe mail

Liderul PNL consideră că Victor Ciorbea şi-ar fi abandonat rolul, misiunea şi atribuţiile instituţiei pe care o conduce, după ce a sesizat Curtea Constituţională legea care interzice persoanelor condamnate definitiv să ocupe funcţii publice.

Rolul Avocatul Poporului este să apere cetăţenii în faţa abuzurilor, nu să netezească drumul unor condamnaţi către funcţii publice înalte în statul român, respectiv în Guvernul României. Victor Ciorbea a cerut Curţii Constituţionale să declare neconstituţională norma legală care interzice prezenţa în Guvern a condamnaţilor, pe baza unor argumente neîntemeiate juridic şi moral“, declarată Cătălin Predoiu. Prim-vicepreşedintele liberal consideră că voit Ciorbea omite argumentele sale anterioare în ceea ce priveşte mai multe cazuri de la CCR. „În cererea sa, Victor Ciorbea omite faptul că însăşi CCR a stabilit prin deciziile sale anterioare că o astfel de normă legală este constituţională, dar este şi necesară în cazul exercitării funcţiilor publice. Ignorând intenţia şi voinţa legiuitorului de a aşeza Guvernul României în câmpul integrităţii depline, Victor Ciorbea confundă interesul privat cu interesul public. Dreptul la carieră este unul privat, funcţia publică de membru al Guvernului României este supusă unor condiţii legale menite să protejeze interesele publice ale tuturor cetăţenilor. Integritatea şi deplina reputaţie sunt condiţii premisă pentru exercitarea cu eficienţă a funcţiei publice, în egală măsură“, mai spune predoiu. Liberalul subliniază că demisia e singura soluţie pentru ceea ce a făcut Victor Ciorbea. „Demisia sa este un minim act de reparaţie morală pentru interesele publice, după care domnul Ciorbea poate deveni avocat cu simbrie al domnului Dragnea“, a mai spus Predoiu.

Citeste mai mult: adev.ro/ojcyou

Cătălin Predoiu consideră că demisia lui Victor Ciorbea ar reprezenta un minim act de reparaţie morală pentru interesele publice.

Prim-vicepreşedintele PNL mai susţine că voit Ciorbea omite argumentele sale anterioare în ceea ce priveşte mai multe cazuri de la CCR.

„În cererea sa, Victor Ciorbea omite faptul că însăşi CCR a stabilit prin deciziile sale anterioare că o astfel de normă legală este constituţională, dar este şi necesară în cazul exercitării funcţiilor publice. Ignorând intenţia şi voinţa legiuitorului de a aşeza Guvernul României în câmpul integrităţii depline, Victor Ciorbea confundă interesul privat cu interesul public", consideră Predoiu.

  El mai subliniază că demisia e singura soluţie pentru ceea ce a făcut Victor Ciorbea.

"Demisia sa este un minim act de reparaţie morală pentru interesele publice, după care domnul Ciorbea poate deveni avocat cu simbrie al domnului Dragnea", mai susţine Cătălin Predoiu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza