PNL cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR privind modificarea Codului Fiscal

Victor Ciorbea a explicat că Avocatul Poporului va analiza argumentele liberalilor, dar că se aşteptă şi sesizări ale organizaţiilor sindicale.

Adăugat: 13 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PNL a depus, azi, la Avocatul Poporului, o cerere ca instituţia să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului referitoare la modificarea Codului Fiscal, care ar urma să producă efecte începând cu 1 ianuarie 2018.

În urmă cu puţin timp, Victor Ciorbea a explicat că Avocatul Poporului va analiza argumentele liberalilor, dar că se aşteptă şi sesizări ale organizaţiilor sindicale, care au anunţat că vor solicita, de asemenea, contestarea noilor prevederi fiscale.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a precizat într-o conferinţă de presă, că deja a studiat documentul în care PNL susţine că sunt invocate cel puţin trei categorii de motive de neconstituţionalitate.

Victor Ciorbea a precizat că din textul PNL se arată că apar aspecte care vizează nerespectarea cerinţelor prevăzute de legea fundamentală pentru a se adopta o ordonanţă de urgenţă.

Un alt motiv invocat de liberali şi prevăzut în documentul depus la Avocatul Poporului este că sunt menţionate unele încălcări ale drepturilor şi libertăţilor prevăzute în Constituţie şi, nu în ultimul rând, spunea Victor Ciorbea că sunt invocate de către liberali încălcarea unor prevederi ale unui tratat pe care România deja l-a ratificat.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a dat asigurări că va studia serios documentul depus de liberali şi se va pronunţa în acest caz.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza